Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:267273
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Televizors mūsdienu sabiedrībā spēlē lielu lomu. Ziņas pārraida jaunu informāciju par to, kas notiek pasaulē, vienā mirklī ir iespējams pabūt un redzēt daudzas mums neaizsniedzamas vietas. Tas ir vienas sekundes jautājums, kad Tu jau esi nokļuvis Āfrikā, Amerikā, Kongo džungļos vai ledainajā Antarktīdā. Ar televizora palīdzību iespējams vērot jaunākos sasniegumus kinemotogrāfā un citās kultūras un mākslas jomās.
Pirmais televizors tika radīts 1937.gadā. Tā attēls bija meln – balts. Vajadzēja paiet gandrīz 20 gadiem, lai 1954.gadā radītu pirmo krāsu televizoru. Pirmajam televizoram attēls nebija pārāk skaidrs, taču attīstoties zinātnei un tehnikai, attēla kvalitāte ir kļuvusi teicama. Un tieši attēla kvalitāte, pēc iespējas lielāki kontrasti, ir viens no rādītājiem, kura jomā eksistē sacensība starp televizoru ražotājiem.
Pasaulē ir daudz firmu, kas ražo televizorus. No pazīstamākām un lielākām minamas "Samsung", "Sony", "Panasonic", "Philips", "LG Electronics" un citas vairāk un mazāk pazīstamas firmas, kas nenoliedzami savā starpā ir lielas konkurentes.
Tas nemaz nav tik sen, kad Latvijas veikalu plauktos bija redzami tikai Padomju savienībā ražotie televizori, radio uztvērēji un citas mums tik pierastas un bieži izmantotas preces, bez kurām liela daļa mūsdienu sabiedrības nespēj iedomāties savu ikdienu. Ir pagājuši tikai nepilni desmit gadi, un mūsu izvēles iespējas sadzīves tehnikas jomā ir ievērojami augušas. Bez Krievijā ražotiem televizoriem, kas piedāvātā sortimenta jūrā ir tikai piliens, iespējams iegādāties tādu pasaulē slavenu firmu televizorus kā "Sony", "Samsung", "Panasonic", "Philips" u.c. Strauji manījusies situācija televizoru tirgū gan Latvijā, gan arī citās bijušajās padomju republikās.
Tuvāk aplūkošu japāņu firmu "Sony", un tās darbību Latvijā, Latvijas tirgū.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties