Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:266684
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lēmumi nedrīkst būt pieņemti tikai tādēļ, ka tā prasa kāda noteikta teorija.
Palūkojoties uz visām integrācijas teorijām, es uzskatu, ka Eiropas Savienība vistuvāka ir tieši konfederācijas modelim. Konfederācijā valstis iestāja pēc brīvprātības principa. Līdz ar iestāšanos dalībvalstis piekrīt ierobežot daļu no savām brīvībām, lai veidotu kopējas vērtības. Lai arī ES pastāv pārnacionālas un starpvaldību institūcijas, valstis tikai daļēji nodod savu varu un leģitimitāti šīm institūcijām. Līdz ar to, šī ir viena no konfederācijas pazīmēm, jo ES institūcijām ir tikai tās funkcijas un vara, ko tām nodod valstis. Tāpat Eiropas Savienībai nav vienas kopējas tautas jeb demos, kas to drīzāk tuvinātu federācijai. Nepastāv arī vienota konstitūcija, kas būtu federālisma iezīme. Tiek uzskatīts, ka Francijas un Nīderlandes balsojums pret Eiropas Konstitucionālo līgumu bija skaidrs un nepārprotams Eiropas Savienības kā federācijas veidošanas gals.
Uzskatu, ka vienotu Eiropas tautu diez vai kādreiz varētu izveidot, tieši tā iemesla dēļ, ka Eiropas Savienība ir pārāk dažādas tās kultūrā, identitātē, vērtībās. Manuprāt, šo demos veidošanu ievērojami aizkavētu jaunu dalībvalstu uzņemšana ES. Lai sāktu kaut mazliet veidot kopēju tautu būtu nepieciešams apstādināt ES paplašināšanos, jo vienotas tautas izveidošana nav iespējama, ja tajā iestājās arvien jaunas valstis un tautas ar jauniem uzskatiem un tradīcijām. Tieši šī iemesla dēļ arī uzskatu, ka konfederālisms būtu vispiemērotākais Eiropas Savienībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties