Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265400
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Politiskās socializācijas jēdziens    4
2.  Politiskās socializācijas norise    6
3.  Politiskās socializācijas galvenie aģenti    7
4.  Politiskās socializācijas veidi    10
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Politiskā socializācija ir process, caur kuru personas iegūst politisko attieksmi un vērtības. Nav divu cilvēku, kuru politiskās socializācijas ceļš būtu pilnīgi vienāds, mēs ietekmējamies no savas individuālās pieredzes, ārējiem apstākļiem un paši veidojam savas vērtības, tāpēc pat labākajiem draugiem vērtības un uzskati kaut nedaudz atšķirsies, atkarībā no piederības kādai noteiktai sociālajai grupai, reliģijai, ienākumu līmeņa, iegūtās izglītības vai seksuālās orientācijas.
Svarīgs politiskās socializācijas izpētes iemesls ir tās ietekme uz politiskās sistēmas kontinuitāti, izmaiņām un noturību. Sabiedriskā doma, kas veidojas politiskās socializācijas rezultātā, ietekmē režīma stabilitāti un efektivitāti.
Referāta autores izvirzītā hipotēze ir, ka indivīda interese par politiskajiem procesiem ir galvenais stimuls politiskās socializācijas veiksmīgai norisei.
Referāta galvenais mērķis ir izprast politiskās socializācijas jēdziena būtību, tās norisi un ietekmi uz indivīda izpratnes veidošanu.
Lai sīkāk izpētītu politiskās socializācijas norisi, referātā liela uzmanība tiks pievērsta arī socializācijas aģentiem, no kuriem cilvēki ietekmējas un ar kuru palīdzību socializējas.

Politiskās socializācijas jēdziens
“Jēdzienu „socializācija” pirmo reizi zinātniskajā literatūrā skaidroja Emīls Durkheims (1858–1917). Savās slavenajās lekcijās Sorbonā viņš atzīmēja, ka socializācija ir nemitīgs process, kuram pakļauti visi cilvēki un kurš jāuzskata par specifisku un speciālu kulturālu atklājumu cilvēku sabiedrībā, jo šajā procesā tiek saglabāta pati sabiedrība.” Tātad katrs indivīds būtībā piedzimst ar kādiem konkrētiem refleksiem, kas palīdz izdzīvošanai, taču visas dzīves garumā viņam arī ir jāapgūst noteiktas zināšanas, prasmes un jāveido sava attieksme pret dažādiem socioloģiskiem procesiem, lai viņš veidotos par pilntiesīgu sabiedrības locekli.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124760
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties