Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265326
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  Uzņēmuma „Bilance” vispārējā finansiālā stāvokļa un tā izmaiņu vērtēšana   
1.1.  Bilances vertikālā un horizontālā analīze   
1.2.  Bilances zelta likumi   
2.  Uzņēmuma finanšu stabilitātes izvērtēšana   
2.1.  Likviditātes rādītāji   
2.2.  Uzņēmuma rentabilitātes izvērtēšana   
2.3.  Maksātspējas analīze   
2.4.  Aktivitātes rādītāji   
  NOBEIGUMS   
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Latvijas Republikas likums “Par uzņēmumu gada pārskatiem” nosaka, ka gada pārskatā jāietver finansu pārskatus. Finansu pārskatu sastādīšana tirgus ekonomikā balstās uz vairākiem principiem, kuri padara pārskatus par efektīvāku finansu vadīšanas instrumentu uzņēmumā. Finansu pārskatu lietotāji var izmantot finansiālā stāvokļa analīzes rezultātus vadības lēmumu pieņemšanā, ieguldījumu izdevīguma novērtēšanā, nodokļu aprēķināšanas un pareizības kontrolē. Finansu pārskati ir gada pārskata sastāvā ietilpstošie “Peļņas vai zaudējumu aprēķins” un “Bilance”. Finansu pārskatu informācijas lietotāju loks ir plašs.
Uzņēmumos pastāvīgi veidojas situācijas, kad vadītājiem jāpieņem dažādi lēmumi. Šie lēmumi var attiekties gan uzņēmuma stratēģisko, gan arī operatīvo vadību. Lai pieņemtu lēmumu uzņēmuma vadītāja rīcībā jābūt informācijai, faktiem ar kuru palīdzību var tikt analizēta uzņēmuma darbība pagātnē, esošā situācija un balstoties uz to ir iespējams prognozēt, attīstīt uzņēmuma nākotnes perspektīvas.
Finanšu vadības uzdevums ir analizēt kapitāla vajadzības katram uzņēmuma plānošanas periodam un rūpēties par to segumu. Lai izpildītu augstāk minēto uzņēmuma vadītājam ir regulāri jāiepazīstas ar uzņēmuma finansiālo stāvokli, tā attīstības tendencēm, īpaša vērība jāpiegriež iepriekš pieņemtajiem finansu lēmumiem – vai tie bijuši efektīvi, lai to noskaidrotu ir jāveic finanšu analīze.
Finanšu analīze – tā ir vadīšanas funkcija, kura ietver sevī finanšu dokumentu rādītāju analīzi, pielietojot analītiskus instrumentus un metodes, ar mērķi noskaidrot galvenās sakarības un pazīmes, kuras nepieciešamas lai pieņemtu. Finanšu analīze novērš nenoteiktību, kas raksturīga jebkura lēmuma pieņemšanas procesam. Finanšu analīzes galvenais mērķis ir gūt nelielu skaitu izejas parametru, kuri sniedz skaidru un objektīvu priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, peļņu vai zaudējumiem, bilances struktūru, debitoru un kreditoru saistībām. Finansu analīzes galvenās funkcijas ir analizējamā uzņēmuma finansiālā stāvokļa objektīvs novērtējums, atklāt un novērst cēloņus kuri negatīvi ietekmējuši uzņēmuma finansiālo stāvokli, finanšu jomā pieņemamo lēmumu sagatavošana un pamatošana. Dažādu līmeņu vadītāji nosaka uzņēmuma vispārējo stratēģiju; analizē iespējas tas īstenošanai, nosaka ko un kā darīt, lai īstenotu izvirzītos mērķus; sistemātiski kontrolē, vai rezultāti būs tādi, kā paredzēts; pieņem vadīšanas lēmumus. Daudz vadīšanas lēmumu pieņemšanai ir nepieciešama informācija, ko var iegūt no uzskaites datiem un to analīzes.
Finanšu analīze nepieciešama, lai pamatoti izvēlētos darījumu partneri, noteiktu uzņēmuma stabilitātes līmeni, novērtētu uzņēmējdarbības aktivitāti un efektivitāti.
Šajā darbā tiks apskatīts un izanalizēts uzņēmuma „Bilance” finansiālais stāvoklis, un tā attīstības tendences nākotnē. Par pamatu šai analīzei tika izmantotas uzņēmuma „Bilance” bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķins ar detalizētāku izvērsumu par uz 2002.gada sākumu un 2002.gada beigām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties