Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:264632
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  POLITISKĀS kULTŪRAS struktūra un izpausmes    4
  Politiskā līdzdalība, kā politiskās kultūras elements    6
  Sabiedriskā doma politiskās kultūras kontekstā - salīdzinājumi un atšķirības    9
  NOBEIGUMS    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā kultūra nav bijusi atdalāma no indivīda kopš radās pirmie valstiskie veidojumi, un iedzīvotājam varēja sākt rasties jebkāds personisks viedoklis, vai tieši pretēji – viedokļa neesamība. Politiskā kultūra jau ir bijusi neatņemama sastāvdaļa vēsturiski un arī mūsdienās, jo jebkāda sabiedrības / indivīda pozīcija – ignorējoša, vienaldzīga, ieinteresēta vai pasīva – ir politiskās kultūras liecība; politisko kultūru nevar izteikt ieinteresētībā vai vienaldzībā, tas principā arī nav vajadzīgs, svarīgi ir apzināties ka viņa ir, un censties aptvert tās radītās sekas.
Referātā tiks apskatīti būtiskākie politiskās kultūras struktūras elementi un ar to saistīti politiski procesi sabiedrībā. Tiks mēģināts atklāt sabiedriskās domas līdzību, atšķirību un saistību ar politisko kultūru. Apskatīti tiks arī aspekti kā indivīds ir spējīgs uztvert politiku, tādejādi radot politisko kultūru. Sākot apskatīt tēmu jau ir skaidrs ka politiskā kultūra un vide ir grūti ierobežojama kādos konkrētos rāmjos, jo tā ir atkarīga no visiem iespējamajiem sociopolitiskajiem un ētiskajiem apstākļiem, un vienlaicīgi ietekmē tos pašus un vel citus sociopolitiskus procesus valstī.
Politiskā kultūra ir ne tikai zināšanas, vērtības un vērtējumu kritēriji, bet arī psihiskie pārdzīvojumi, nostājas un uzvedības paraugi, kuri attiecas uz valsts varu un uz citām politiskās sistēmas jomām (Lamentovičs, 1996). Politiskās kultūras izpausme ir zināšanas par politiskajām attiecībām, intereses pakāpe par politiku, informētības pakāpe par kārtējiem politiskajiem notikumiem. Cilvēki šajā ziņā ļoti atšķiras: vieni lasa dažādus laikrakstus, meklē informāciju un politiskos uzskatus grāmatās, radio un televīzijas ziņās, bet citi ar grūtībām var nosaukt savas valdības premjerministra uzvārdu (Anglijā pirms gada veiktā aptaujā, ļoti liels procents iedzīvotāju nezināja kas ir T. Blērs, bet absolūtais vairākums nebija dzirdējuši par Dž. Bušu un S. Huseinu). Vieni dedzīgi iesaistās politiskajos strīdos, aizstāv savas vērtības un diskutē ar citiem, bet citi dzīvo mierīgi, pilnīgi norobežojušies no apkārējiem notikumiem, un vienaldzīgi pret pārējo politisko emociju uzbangojumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties