Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:264396
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Diplomātijas jēdziens: Diplomātija ir valsts ārpolitikas īstenošanas veids. Diplomātija tiek īstenota valsts galvas, valdības, ārējo sakaru institūciju un tiešas diplomātu darbības formā, kurām ir jāsekmē savas valsts ārējās politikas mērķu un uzdevumu sasniegšana, savas valsts un tās pilsoņu ārzemēs interešu aizstāvēšana. Diplomātija, tātad, attiecībā uz ārpolitiku ir traktējama kā plāna izpilde pret pašu plānu. Tātad, diplomātija ir ārpolitikas tehnisks līdzeklis. Diplomātijas mērķi lielā mērā nosaka tās saturu un metodes.

Diplomātijas formas:
1) divpusēja diplomātija, kuru īsteno uz pastāvīgiem pamatiem caur vienas valsts diplomātisko pārstāvniecību citas valsts teritorijā; 2) diplomātija, kuru īsteno caur speciālu misiju nosūtīšanu;
3) daudzpusēja diplomātija starptautisko organizāciju ietvaros, kuru īsteno caur delegācijām un valstu pastāvīgām pārstāvniecībām starptautiskajās organizācijās.

Diplomātiskās darbības formas ir
: 1) starptautisko tiesību subjektu dažāda veida sarunas (divpusējas, daudzpusējas); 2) starptautisko līgumu un vienošanos sagatavošana un slēgšana; 3)diplomātiskā sarakste; 4)ikdienas pārstāvniecība; 5) darbība starptautiskajās organizācijās;6) valdības nostājas izskaidrošana masu informācijas līdzekļos; 7) oficiālās informācijas publikācija; 8) starptautisko aktu un dokumentu oficiālo izdevumu publikācija.

Diplomātisko tiesību definīcija:
Diplomātiskās tiesības ir starptautisko tiesību nozare, kas ietver sevī normu kopumu, kuras attiecas uz valsts ārējo sakaru institūciju statusu un funkcijām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties