Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:262749
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

OS MS-DOS ļāva veiksmīgi strādāt gandrīz 15 gadus un tomēr šis darbs nebija ērts, jo:
2.MS-DOS nebija grafiskā OS.
3.MS-DOS izmantoja komandas rindas interfeisu
Šeit bija labi jāzin šīs komandas un bija jāatceras kā tās tika ierakstītas operētājsistēmā! Tas kļuva par sarežģītu parastam lietotājam. Laika gaitā parādijās aizvien vairāk komandu un to pārpilnība sāka traucēt datora darbību un līdz ar to radās nepieciešamība izveidot tādu interfeisu, ar kuru parastais lietotājs varētu labāk saprasties ar OS. Un tad parādījās grafiskās čaulas, kuras izgudroja amerikāņi (vispopulārākā ir Norton Comannder), taču šīs čaulas nebija grafiskas. Līdz win95 iznākšanai IBM PC datori strādāja ar negrafisko čaulu MS-DOS, kurai bija izveidotas dažas grafiskas čaulas Windows 1.0; Windows 2.0; Windows 3.0 Windows 3.1; Windows 3.11! Šīs čaulas tika palaistas MS-DOS vadībā, tā kā tās nebija patstāvīgas operētājsistēmas.
Windows 1.0 tika izdots novembrī 1985. gadā. Šīs pirmās versijas kritērijs bija nosacījumi lietojumā. Ja bija iespējams, tad lietotāji varēja ar peles palīdzību navigēt pa sistēmu un izdarīt dažādas darbības uz ikonām kas bija dotas. Ikonas bija uzliktas uz pamat loga: kalendārs, kāršu spēles, bloknots, kalkulators, pulkstenis un telekomunikācijas programmas, kuras bieži lietoja un lietotājs tās labi pārzina kuras mūsdienās izmanto kā PDA. Tātad bija iespējams pārslēgt starp programmām nezmantojot nekādu starpposmu, ja nepieciešams aizvērt, kā arī pārstartēt to.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties