Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:262490
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Drošības vajadzība attiecībā uz mācīšanās procesu vispārēji ir būtiska, jo saskaņā ar Maslova teoriju, vajadzības ir jāapmierina noteiktā hierarhiskā kārtībā.1 Un šajā hierarhijā drošības vajadzības ir otrajā vietā pēc bioloģiskajām un fizioloģiskajām vajadzībām.2 Tādējādi var secināt, ka ja nav apmierinātas drošības vajadzības, tad līdz ar to var tikt negatīvi ietekmēts mācīšanās process, jo izglītība neietilpst šajā vajadzību grupā.
Varētu izdarīt arī secinājumu, ka aptaujātajām personām drošības vajadzības ir salīdzinoši labi apmierinātas un tādēļ mācīšanās procesa prioritāte un mācīšanās motivācija nav saistīta ar drošības vajadzību apmierināšanu.
Aplūkojot individuālos rezultātus, var secināt, ka šie aptaujātie, sevišķi aptaujātie nr. 1. un nr. 5. ir uzrādījuši drošības vajadzību kā vienu no nozīmīgākajām. Aptaujātā nr. 1. rezultāti šo vajadzību pat uzrādījuši kā pašu nozīmīgāko. Pretēji grupas kopējiem rezultātiem, šie rezultāti uzrāda, ka attiecīgajām personām motivācija mācību procesam ir drošības vajadzība. Aptaujātais nr. 8. gan uzrādījis nedaudz mazāku rezultātu drošības vajadzībās, t.i. 2,5 punkti, kas ir tikai nedaudz virs vidējā grupas rezultāta. Turklāt aplūkojot šīs personas individuālos rezultātus tie kopumā ir augstāki nekā vidējais aritmētiskais rezultāts. Tādēļ, kaut arī aptaujātā nr. 8. rezultāts šajā rādītājā ir salīdzinoši lielāks kā citiem aptaujātajiem, tomēr individuālajos rezultātos tā ir viena no mazāk nozīmīgākajām vajadzībām, līdzīgi kā grupai kopumā.
Sestajā vietā, apkopojot rezultātus, ierindojusies vajadzība pēc varas. Šīs vajadzības vidējais rezultāts starp 10 aptaujātajiem ir 2,50.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties