Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:260496
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vecākiem cilvēkiem no 65 gadu vecuma , kuri ilgāku laiku nav bijuši fiziski aktīvi, ieteicams fiziskās aktivitātes uzsākt pakāpeniski. Sākotnēji ieteicams būt fiziski aktīviem līdz 30 minūtēm dienā, tad pakāpeniski fizisko aktivitāšu ilgumu palielināt līdz 30 minūtēm dienā un ilgāk.
Viņiem jāpavada vidējas intensitātes fiziskās aktivitātes vismaz 150 minūtes nedēļā vai augstas intensitātes fiziskās aktivitātes vismaz 75 minūtes nedēļā vai jāvelta laiks līdzīgai vidējas un augstas intensitātes fizisko aktivitāšu kombinācijai. Lai nodarbības sniegtu papildu ieguvumus veselībai, pieaugušajiem šajā vecuma kategorijā jāpalielina vidējas intensitātes fizisko aktivitāšu ilgums līdz 300 minūtēm nedēļā vai kā citādi jāpanāk līdzīgs vingrinājumu līmenis. Vecākiem cilvēkiem šajā vecuma kategorijā ar ierobežotām pārvietošanās spējām trīs reizes nedēļā vai biežāk jāiesaistās fiziskās aktivitātēs, kuru mērķis ir uzlabot līdzsvaru un novērst kritiena risku. Stiprības vingrinājumi, kuros ir iesaistītas galvenās muskuļu grupas, jāveic divas reizes nedēļā vai biežāk. Dažādu veidu fizisko aktivitāšu intensitāte cilvēkiem ir atšķirīga. Lai fiziskās aktivitātes stiprinātu sirds un asinsvadu un elpošanas sistēmas, visa nodarbība jāsadala laika periodos, kas ilgst vismaz 10 minūtes [6].

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties