Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:260481
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Friziera profesijas sabiedriskā nozīme.
Mūsu sociālistiskajā sabiedrībā, kur neizmērojami audzis tautas kultūras līmenis, friziera profesijai ir sevišķi svarīga nozīme. Radot arvien jaunas, oriģinālas līnijas un pilnveidojot tehniskos paņēmienus, šās profesijas pārstāvji aktīvi iesaistās cilvēku estētiskās gaumes veidošanā.
Frizierim nepārtraukti jāpilnveido sava meistarība. Viņa pienākums ir palīdzēt klientiem izvēlēties frizūru, kas atbilstu sejai, vecumam un individualitātei. Turklāt jāatceras, ka frizūrai jābūt modernai t.i. , laikmetīgai.
Ikviena meistara pienākums ir radīt kaut ko jaunu, izmantojot vēstures attīstības gaitā gūto pieredzi un smeļot ierosmi agrāko laikmetu frizūru stilos. Katram frizierim, protams, jāiet savs oriģināls ceļš, kas atbilstu augošajām cilvēku prasībām un skaistuma izpratni.
Mūsu valsts nemitīgi rūpējas par iedzīvotāju dzīves līmeņa celšanu, par sadzīves vajadzību apmierināšanu. Tāpēc salonu skaits, pilnveidota to iekārta un uzlaboti friziera darba un sadzīves apstākļi.

Kādiem noteikumiem jāatbilst topošam friziera meistaram.
Jauniešiem, kas vēlas apgūt friziera profesiju, jābūt labai veselībai, normālai dzirdei, redzei un spējai atšķirt krāsas. Rokām un pirkstiem jābūt veikliem un vingriem.
Friziera darbs prasa lielu fizisku piepūli. Parasti meistars strādā, stāvot kājās; telpās bieži ir karsts. Darba laikā rokas ir paceltas uz augšu un saliektas elkoņos. Ilgstoša fiziska piepūle rada nogurumu, bet pēc zināma laika var parādīties arī profesionālās slimības (vēnu paplašināšanās, plakanā pēda, traucējumi gremošanas orgānos, arī plaušu slimības). Friziera specialitāti nedrīkst izvēlēties cilvēki, kam ir nepatīkama ķermeņa vai mutes smaka, paaugstināts ādas jūtīgums pret ķimikālijām, ja ir plakanā pēda, ja svīst rokas un kājas, ja konstatēti fiziski roku vai plecu defekti, ja ir nosliece uz galvas reiboņiem, epilepsija, traucēta dzirde, ja ir daltonisms vai pilnīga nespēja atšķirt krāsas.
Frizierim jābūt ļoti kārtīgam un jāievēro higiēnas prasības; viņam jābūt taktiskam un pieklājīgam pret apmeklētāju un darba biedriem. Jāizkopj gaume, kas nosaka pienākumus darbā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties