Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259811
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ārstam nepieciešams sadarboties ar visām personām, kas varētu palīdzēt pacienta izveseļošanās veicināšanā. Ārstam būtu jāatsakās no sevis, kolēģu un savu radinieku ārstēšanas, jo tas var radīt lieku emocionālo spriedzi, kas varētu ļaut apšaubīt profesionalitātes līmeni. Manuprāt, ir būtiski, kad ārsts saglabā savu profesionalitāti un savu darbu neuztver emocionāli, jo tas varētu traucēt objektīvu lēmumu pieņemšanā. Ārstam jāinformē kolēģis, kas turpina ārstēt pacientu, ja pacients slimo ar sabiedrībai bīstamu infekcijas slimību. Ārsts nedrīkst pārvilināt kolēģu pacientus pie sevis, tas ir ļoti neētiski un parāda neprofesionalitātes līmeni. Ārstam jāapzinās savas uzvedības normas. Ārstam nepieciešams uzturēt koleģiālas attiecības ar saviem kolēģiem, jārespektē to viedoklis, pacienta interesēs5 .
Ētikas kodeksi ir dažādi, un katrai nozarei tie ir specifiski. Tomēr kopumā ētikas kodeksos iezīmējas vienādas galvenās pazīmes. Manuprāt, par galvenajām pazīmēm varētu izcelt, demokrātijas un vienlīdzības veicināšana. Ētikas kodeksi parāda kādai jābūt uzvedībai un savstarpējām attiecībām. Tāpat svarīgs faktors ētikas kodeksos parādās noteiktie mērķi, kas jāpilda. Tiek parādīta cilvēku atbildība un pienākumi, kas jāpilda. Šādā veidā izkristalizējot sabiedrības vērtības un morāles normas konkrētā nozarē un jomā. Es domāju, ka ētikas kodeksi ir nepieciešami, lai veiksmīgi funkcionētu sabiedrība. Ētikas kodeksi parāda vadlīnijas, pēc kurām cilvēki vadoties var uzlabot savstarpējās attiecības, un parādās arī situāciju prognozējamība, ja vadās pēc ētikas kodeksiem. Manuprāt, ētikas kodeksi palīdz veiksmīgāk vadīt sarunas un darījumus, kā arī kopējās sabiedrības attiecības un mijiedarbības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties