Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259326
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

4.BALTIJAS VALSTU EKONOMISKO ATTIECĪBU PERSPEKTĪVAS
Latvija aktīvi iesaistas reģiona satiksmes infrastruktūras attīstības projektu īstenošanā, tai skaitā dzelzceļa projektā Rail Baltic un auoceļa projektā Via Baltica. Autoceļu attīstības jomā Latvijai un Baltijas jūras reģionam kopumā ļoti nozīmīgs ir Via Baltica projekts, jo tā ir vienīgā sauszemes artērija, kas nodrošina personu un kravu brīvu pārvietošanos starp Baltijas valstīm un Centrāleiropu. Šis maršruts Latvijai nodrošina ne tikai autoceļu tīkla harmonisku iekļaušanos Eiropas ceļu tīklā, bet arī sekmē tūrisma un apkalpojošās sfēras attīstību. Latvija šobrīd veic nepieciešamos priekšadrbus, lai sekmīgi uzsāktu īstenot infrastruktūras projektus, kas paredzēti Via Baltica 2007. – 2013.gadu investīcijas programmā [6].
Rail Baltica projekta mērķis ir atjaunot Baltijas velstu tiešo saikni ar Eiropas dzelzceļa, savienojot metropoles Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni. Rail Baltic projekts ir viena no Latvijas prioritātēm transporta infrastruktūras attīstības jomā. Tā īstenošana sekmētu Latvijas integrāciju Eiropas dzelzceļu tīklu sistēmā, nodrošinātu regulāru starptautisko pasažieru un kravu plūsmu Ziemeļu – Dienvidu virzienā un pozitīvi ietekmētu turisma, reģionu un uzņēmejdarbības attīstību. Projekta sagatvošana norit gan starptautiskās koordinācijas grupas līmenī, kurā ir pārstāvētas visas projektā iesaistītās valstis, gan nacionālo koordinācijas grupu līmenī, kurās darbojas ieinteresētās ministrijas un reģioni. Latvijas Satiksmes ministrija uzņēmusies projekta koordinatora funkcijas starp Baltijas valstīm un Poliju. Šobrīd ir pabeigta projekta priekšizpēte un projektaā iesaistītās valstis turpina izvērtēt tās rezultātus. Rail Baltica pasakumu plānus laika posmam no 2007. līdz 2013, gadam [6].

SECINĀJUMI
1. Efektīvai sadarbībai starptautisko ekonomisko attiecību jautājumos izveidota starp Baltijas valstīm Baltijas Asambleja un Baltijas Ministru padome.
2. Baltijas valstīm jācenšas uzturēt pozitīvs valsts tēls, lai paaugstinātu iespējas konkurēt starptautiskā līmenī un iespējas piesaistīt tiešās ārvalstu investīcijas, kā arī attīstīt tūrisma un eksporta nozares.
3. Latvijas un Lietuvas valstu ekonomiskās attiecības veicina: valstu augstāko amatpersonu savstarpējās vizītes, preču imports un eksports, kā arī pierobežas reģionu sociālekonomiskās attīstības pilnveidošana.
4. Latvijas un Igaunijas valstu ekonomiskās attiecības veicina: tiešās ārvalsts investīcijas, preču eksports un imports.
5. Baltijas valstu ekonomisko attiecību perspektīvas sekmē tādi projekti, kā dzelzceļa projekts Rail Baltica un atoceļu projekts Via Baltica.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties