Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259200
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

ES Padomes loma lēmumu pieņemšanā ES

Galvēnais iemesls lēmumu pieņemšanā ir tiesiskais pamats. Tad nak balsošanas noteikumi Padomē, un tie var būt Vienkāršs balsu vairākums, Kvalificēts balsu vairākums vai Vienprātība. Eiropas Parlaments var pieņemt likumus tikai ja ir balsu vairākums un Līguma noteikumi neparedz kādu citu procedūru.
Kad runa iet par Apspriedi, tad Padome var pieņemt priekšlikumu, kuru pieņema Komisija, kā arī var grozīt priekšlikumu ar vienprātīgu balsojumu.
Koplēmumu iesniedz Komisija priekšlikumu Padomei un Eiropas Parlamentam. Tad Padome pieņem aktu, tad nak vairākas procedūras, kurās ir saistītas gan ar Padomi, gan ar Parlamentu un beigās Padome un Eiropas Parlaments vai nu apstiprina projektu, vai neapstirina to.
Sadarbības procedūras sākumā arī vajag Komisijai iesniegt priekšlikumu Padomei un Eiropas Parlamentam. Kad ir iesniegta Parlamentas atziņa, tad Padome pieņem kopēju nostāju. Pēc tam Parlaments trīs mēnešu laika var apstiprināt, grozīt vai noraidīt šo lēmumu. Ja ļemums ir pieņemts vai noraidīts, tad Padome doma pieņemt vai nepieņemt aktu, un ja ir grozījums, tad to dara Komisija. Pēc grozījuma Padome var gan pieņemt grozītu priekšlikumu ar kvalificētu balstu vairākumu, gan vienprātīgi pieņemt grozītu priekšlikumu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties