Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258965
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Narkomanija daudzās pasaules valstīs ir kļuvusi par aktuālu sociālo un kriminālo problēmu. Visu pasauli satrauc narkotiku komercijas pieaugums, kas sodien ir gandrīz pat lielākais starptautiskais bizness, jo, kāmēr eksistēs narkotiku pieaugums, tikmēr atradīsies noziedznieki, kas izmantos citu nelaimi svās interesē. Kā liecina statistika, Eiropa ieņem vadošo lomu sintētisko narkotiku izgatavošanā. Sintētiskās narkotikas, kuras tiek ražotas Eiropā, tiek izplatītas visā pasaulē. Savukārt, šobrīd Latvija ir vienīgā no Austrumeiropas valstīm, kurā netiek ražotas narkotiskās vielas.
Tomer var secināt, ka mūsu valstī palielinājies ar narkotisko un psihotropo vielu nelegālo apriti saistīto noziedzīgo nodarījumu skaits, jo īpaši pēdējo gadu laikā. Cīņā ar narkotiku nelegālo apriti kļūst arvien grūtāka un saržgītāka. Protams, palielinājies arī noziedzīgo nodarījumu skaits, kuru izdara personas narkotisko vielu iespaidā.
Lai varētu vizuāli izvērtēt un analizēt situāciju par minētiem noziedzīgajiem nodarījumiem, nepieciesams paradīt noziedzības dinamiku, kas ir viens no svarīgākajiem noziedzības radītājiem, kurš norada uz noziedzības pieaugumu vai samazināšanos laika gaitā.
Lai labāk būtu paredzama situācija, savā darbā izmantoju datus vēl par 2001., 2002., 2003. un 2004.gadu. No grafika var secināt, ka pēdējo gadu laikā noziedzīgo nodarījumu saistītu ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti skaits ir pieaudzis. Tā 2005.gadā tika konstatēts vislielākais smago noziedzīgo nodarījumu skaits (1141), savukārt vismazākais konstatēts 2002.gadā (476). Pēc grafika mēs varam redzēt, ka no 2002.gada noziedzīgo nodarījumu saistītu ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti skaits Latvijas Republikā katru gadu ir palielinājies un 2005.gadā tas sasniedzis 1141.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties