Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258601
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  „Mormona Grāmatas” īss raksturojums    4
2.  Mormoņu ticības mācība    6
2.1.  Trīsvienība    6
2.2.  Dieva materializācija    7
2.3.  Sakramenti    8
2.4.  Jēzus Kristus loma    9
2.5.  Mormoņu eshatoloģija    10
  Secinājumi    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
“Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīca” jeb mormoņi ir viena no senākajām no jaunajām sektām. Ir viena no pseidokristīgām sektām, kuriem ir raksturīgi noliegt kristietības pamatdogmātus – par Dieva trīsvienību un Jēzus Kristus dievišķību. Tomēr lai iesaistīt sev cilvēkus viņi sauc sevi par kristiešiem.
Nosaukums „mormoņi” radās no „Mormona Grāmatas”, kuru sektanti atzīst par „papildus svēto rakstu” un dažreiz tā tiek uzskatīta par pārāko pār Bībeli.
Sekta radās ХIХ gs. trīsdesmitajos gados ASV. Dibinātājs – Džozefs Smits jr. Viņam no bērnības bija vīzijas, kurās Kristus, Mozus, eņģeli un pravieši viņam it kā teica, ka kristīga baznīca uz zemes ir izpostīta un viņam to ir jāatjauno. Priekš tam viņam bija dotas „zelta plāksnes” ar jauniem svētiem rakstiem.
Par jaunām tiek sauktās tādi reliģiozie virzieni, kuri radās XVII – ХХ gs. un paradās vēl joprojām. Precīzi nav zināms cik daudz jaunu reliģisku kustību ir – pēc izplatības tempa jaunas reliģiskās kustības aizsteidzas visām reliģiskām sistēmām priekšā.
Jauno reliģisko kustību izplatība ir nopietna problēma daudzām sabiedrībām un valstīm visā pasaulē. Problēmas nopietnība ir nosacīta ar šo kustību iedarbības principiem. Piemēram, kulta mācības totalitārais un antisabiedriskais raksturs; kulta un mācības nestabilitāte, kas negatīvi ietekmē cilvēku psihi; slepeno elementu mācība, kura tiek slēpta publiskajā pašreklāmā un ir pieejama tikai iesvētītiem.
Sava referātā es mēģināju parādīt “Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas” mācības pamatdogmātus, kuri pēc manām domām, visspilgtāk parāda viņu atšķirību no kristietības dogmātiem, tādējādi apšaubot viņu piederību šīm virzienam. Diemžēl literatūras par šo kustību ir ļoti maz, vai tā nav pieņemama, tāpēc nākas izmantot avotus no interneta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties