Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257791
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romantiķi attēlo neparastas parādības un apstākļus, saspringtas situācijas. Viņu darbos pretstatīta garīgā un materiālā pasaule, nesaskaņās ar ārpasauli veidojas arī egocentriski raksturi, kuri nicina ikdienu. Romantiķu simpātijas pieder radošai personībai, tās spējai brīnīties, sajūsmināties. Kā augstākā šo spēju izpausme ir dzeja un dzejnieks- dievināma personība, bet pielūgsmes objekts- daba.
Romantiskais varonis ir vientuļa, neparasta, pat traģiska personība. Romantisma literatūrā tiek atklāti tās pārdzīvojumi, pašanalīze.
Romantiķu izteiksmei raksturīga emocionalitāte, subjektīvisms, pacilātība, kontrastainība, ekspresīvs stils, kurā vērojama arī hiperbolizācija. Bagātīgi izmantoti dabas tēli, pārejas stāvokļi, stihisko dabas spēku tēlojums. Cilvēka jūtu dzīve sabalsojas ar dabas norisēm, tās var iegūt arī simbolu nozīmi.

Romantisms bija kultūrvēsturisks laikmets literatūrā, mākslā un mūzikā, kas aizsākās Rietumeiropā 18.gs. nogalē kā pretreakcija Apgaismības laikmeta sociālajām, politiskajām un estētiskajām normām.
Romantisma māksla un literatūra kā estētiskās pieredzes avotu uzsvēra spēcīgu emocionālo pārdzīvojumu (bailes, godbijība, apbrīna u.tml.), kas rodas, aptverot dabas diženumu un varenību.
Romantismam bija raksturīga arī interese par tautas mākslu, mūziku, folkloru, valodu, tradīcijām, kā arī iedziļināšanās viduslaiku kultūrā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233671
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties