Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256509
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Latviešu leģiona izveides priekšnosacījumi    4
  Latviešu SS brīvprātīgo leģiona formēšana    6
  Latviešu leģiona darbība    8
  Latviešu leģions un genocīds    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Galvenās idejas šajā darbā tika atsegtas pakāpeniski, izskatot ar tematu saistītus svarīgos faktus, ar kuru palīdzību ir bijis iespējams izdarīt Latviešu leģiona politisko izvērtējumu. Lai veiktu secinājumus, kas ir nepieciešami politiskajam izvērtējumam bija nepieciešams aplūkot izmantoto literatūru un vadoties no politiskā izvērtējuma aspekta izmeklēt svarīgākos faktus, kurus analizējot tad arī var iegūt politisko izvērtējumu pa vēsturisko tematu Latviešu leģions.
Latviešu leģions bija militāra vienība Nacistiskās Vācijas sastāvā, jau skatoties no tā dibināšanas ir skaidrs, ka tas nebija brīvprātīgs, bet uzspiests dienests lielākajai daļai no tajā dienējušajiem, tādējādi leģions ir bijis nelikumīgi dibināts, jo tā dibināšana ir pretrunā ar 1907. gadā pieņemto Hāgas konvenciju. Latviju un latviešus nevar uzskatīt par atbildīgu ne tieši Latviešu leģiona, ne policijas bataljonu rīcībā, jo šīs visas vienības bija zem Vācu militārās virsvadības un realizēja tās izdotās pavēles un pati Latvija atradās Vācu teritoriālajā okupācijas veidojumā OSTLANDE. Lai gan Latviešu leģions skaitās SS vienība, tas nepildīja parasto SS vienību uzdevumus, kas saistīti ar genocīda realizāciju, kā arī ideoloģiskā ziņā atšķīrās no citām SS vienībām, jo tam bija savādāks zvērests, kurā īpaši tika uzsvērts tas, ka Latviešu leģions cīnīsies pret boļševismu. Lai gan Latviešu leģiona sastāvā tika iekļauti cilvēki, kuri vistiešākajā veidā bija bijuši saistīti ar genocīda realizāciju, pašu leģionu nevar vainot genocīda īstenošanā, jo pirmkārt Latviešu SS brīvprātīgais leģions nerealizēja genocīdu un otrkārt Latviešu leģionam nebija nekādas teikšanas par to kādi cilvēki tiek iekļauti tā rindās, jo to noteica Vācu militārā virspavēlniecība. Kā svarīgs fakts ir jāmin arī tas, ka liela daļa no Latviešu leģionā dienējošajiem bija nacionālistiski un uzskatīja, ka cīnās par iespēju atgūt neatkarīgu Latviju, domājot, ka varētu atkārtoties 1919. gada notikumi. Tādējādi savā veidā ir redzami latviešu tautas centieni atgūt neatkarību un savu valsti. Kopumā ņemot Latviešu brīvprātīgais SS leģions ir Vācijas okupācijas varas radīta militāra vienība, ar mērķis bija noturēt Austrumu fronti pret Padomju Krieviju, bet viss, kas ir saistīts ar Latviešu leģionu ir politiski ļoti komplicēts no mūsdienu skatījuma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1238480
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties