Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256475
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Prezentācija    2
1.  Iedzimtie, ģenētiskie, iemācītie un kultūras signāli    4
1.2.  Riņķa jeb „OK” žests    4
1.3.  „V” zīme. 2.Plaukstu žesti    5
2.  Plaukstu žesti    6
3.  Roku žesti    7
3.1.  Plaukstu berzēšana    7
3.2.  Īkšķa un pirkstu berzēšana    7
3.3.  Roku salikšana „jumtiņā”    7
3.4.  Mutes aizsegšana    8
3.5.  Ausu berzēšana    8
3.6.  Garlaikotība    8
4.  Sakrustotu roku žesti    10
5.  Secinājumi    11
6.  Attēli    12
Darba fragmentsAizvērt

Katrs no mums kādreiz mācījās kādu valodu. Mēs mācījām dzimto valodu, svešvalodu, daži mācās programmēšanas valodu, daži māca starptautisko valodu – esperanto. Bet ir vēl viena starptautiska valoda, kura ir visiem pieejama un saprotama, tā ir žestu, mīmikas un ķermeņkustību valoda „ body language ”. Psihologi ir uzstādījuši, ka sazināšanās procesā
60 – 80 % komunikācijas piepildās ar neverbāliem izteicieniem un tikai 20 – 40 % ar verbāliem. Šķiet gandrīz vai neiedomājami, ka cilvēces miljonu vai vairāk gadu ilgas evolūcijas laikā saprašanās bezvārdu aspekti kaut cik aktīvi ir tikuši pētīti tikai kopš mūsu gadsimta sešdesmitajiem gadiem un sabiedrībai vispār kļuva zināms par to pastāvēšanu.
Čarlijs Čaplins un daudzi citi mēmā kino aktieri bija bezvārdu saprašanās pionieri; tas bija vienīgais sakaru veids, ko piedāvāja ekrāns. Tas, vai aktieris ir labs vai slikts, tika noteikts atkarībā no tā, cik labi viņš prata lietot žestus un citus ķermeņa signālus, lai nodrošinātu efektīvu saikni ar skatītājiem.
Daudziem cilvēkiem ir grūti samierināties ar faktu, ka bioloģiski cilvēks joprojām ir un paliek dzīvnieks. Gluži tāpat kā par citām dzīvnieku sugām, arī par mums valda bioloģijas likumi, kas vada mūsu darbības, reakcijas, ķermeņa valodu un žestus. Dīvaini ir tas, ka cilvēciskais dzīvnieks reti kad apzinās savas pozas, kustības un žestus, kuri var vēstīt vienu, kamēr viņa balss apgalvo pavisam ko citu.
Es grību pastāstīt par sava darba galveno tēmu – roku žesti un to skaidrojumu. Es ceru, ka jums būs interesanti klausīties mani, tāpat, kā man bija interesanti strādāt ar šo tēmu. Ja jums būs kādi jautājumi, jūs varat tos uzdot beigās. Strādājot ar šo tēmu mans galvenais informācijas avots bija grāmata „Kērmeņvaloda”, kuras autors ir Allan Piz, kā arī es paņēmu daudz informācijas no internetā.
Strādājot ar šo tēmu, es uzzināju, ka ir iedzimtie, ģenētiskie un iemācītie žesti. Zinātnieki atklāja, ka bērniem, kuri kopš dzimšanas ir neredzīgi un nedzirdīgi, smaida izteiksme parādās neatkarīgi no iemācīšanas vai kopēšanas, tātad tam jābūt iedzimtam žestam. Kad jūs sakrustojat rokas uz krūtīm, vai jūs ieliekat kreiso roku virs labās vai labo virs kreisās ?

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148768
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties