Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255612
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Salaspili, kā tūrisma gala mērķi izvēlējos, tādēļ jo man liekas, ka tā ir pilna noslēpumu, kas nav līdz galam sevi atklājuši. Tā tur uz saviem pleciem neaptverami daudz sāpju, kas nekad vairs nebūs remdināmas, tajā ir bijis izdarīts vislielākais, neattaisnojamais cilvēces noziegums pret cilvēci, genocīds. Vēl man liekas, ka tā ir Latvijas zinātņu galvas pilsēta un tagad ikdiena nemaz nav iedomājama bez zinātnes. Tā, manuprāt, ir vieta, kuru vajadzētu apmeklēt jebkuram no mums lai paskatītos kā tā ir attīstījusies 15 gadu laikā un novērtēt to ko tā mums spēj dot ieskatoties likteņupes Daugavas ūdeņos.
Salaspils ir viena no jaunākajām Latvijas pilsētām, šogad Salaspilij aprit 15 gadi. Padomju laikā Salaspili veidoja kā zinātnes centru, tajā Bioloģijas institūts, Neorganiskās ķīmijas institūts, Fizikas institūts, Nacionālais botāniskais dārzs, bijušais atomreaktors un Mežzinātnes institūts „Silava”.( Latvijas ceļvedis, 2. papildinātais izdevums, 124 lpp. )
Salaspils memoriālais ansamblis, tas celts vietā, kur otra pasaules kara laika atradās vācu nacistu ierīkotā koncentrācijas nometne – lielākā civiliedzīvotāju ieslodzījumu vieta un bojāejas vieta. Tajā tika iznīcināti vairāk nekā 50 000 okupēto Eiropas valstu iedzīvotāju. 1967. gadā šajā vietā atklāja vienu no lielākajiem nacionālsociālistiskā režīma upuru piemiņas kompleksiem (25 ha), tā ekspozīciju veido vairākas lielas skulptūras vai to grupas – „Māte”, „Solidaritāte”, „Nesalauztais” u.c. Memoriāla ieejas vārtu sienā iekārtota muzeja ekspozīcija. Memoriālu gada laikā apmeklē līdz 20 000 cilvēku. (Latvijas ceļvedis, 2. papildinātais izdevums, 124 lpp. )

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties