Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255568
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Izvēlētās problēmas raksturojums un aktualitāte    2
2.  Problēmu izraisošie un veicinošie faktori    3
2.1.  Sola nozīmīgu eksportu    4
2.2.  Musulmaņi tecina asinis, kamēr sirds sitas    5
2.3.  Apspriedušies ar divām firmām    5
2.4.  Deputātam pašam pieredze teļu kaušanā    6
3.  Problēmas ētiskie aspekti    6
4.  Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi    7
Darba fragmentsAizvērt

Problēmu izraisošie un veicinošie faktori
Pats pirmais un problēmu radošais faktors ir cilvēka neapmierināmās vēlmes. Katram zināms, ka cilvēka vēlmes ir neierobežotas, bet resursi un iespējas ierobežoti. Šis likums ir spēkā arī runājot par dzīvnieku un cilvēku attiecībām, ja vispār ir ētiski dzīvniekus nosaukt par resursiem. Diemžēl lielākā daļa sabiedrības tā arī uzskata.
Pirmkārt cilvēki dzīvniekus izmanto pārtikas iegūšanai. Sen senos laikos cilvēki medīja dzīvniekus mežā apmētājot ar akmeņiem, vai nodzenot no kādas kraujas un iegūstot gaļu. Ar laiku attīstījās gan medību iemaņas, gan ieroči, gan arī cilvēki iemācījās dzīvniekus pieradināt un uzturēt savā tuvumā, lai nebūtu jāizmanto lieki resursi un spēki dzīvniekus atrodot, noķerot un nogalinot. Cilvēki sāka audzēt dzīvniekus speciāli izveidotos aplokos, telpās un izmantot tos savā labā aizvien prasmīgāk. Fakts ir viens, cilvēks ir visēdājs, gaļa satur ļoti daudzas cilvēkam nepieciešamas vielas un cilvēkam to ir jāēd.
Ēdiena vissvarīgākā sastāvdaļa ir olbaltumvielas, jo tām ir galvenā nozīme visos organisma dzīvības procesos. Olbaltumvielas ir dažādu šūnu un audu galvenais uzbūves elements. Visos fermentos, kuru iedarbībā organismā notiek vielu ķīmiskās pārvērtības, ir olbaltumvielas. Līdz ar to olbaltumvielas nevar aizstāt ar kādu citu uzturvielu, un tām nepieciešamā daudzumā jābūt gan vesela, gan slima cilvēka ēdiena devā. Organismam nepieciešamais olbaltumvielu daudzums atkarīgs no daudziem faktoriem, no kuriem svarīgākie ir cilvēka vecums un veicamais darbs. Piemēram, cilvēkam, kura profesija nav saistīta ar fizisku darbu, ieteicams uzņemt 110g olbaltumvielu diennaktī, bet tiem, kuri ikdienu pavada fiziski smagā darbā nepieciešami 160g olbaltumvielu. Šis daudzums mainās arī atkarībā no cilvēka fiziskā stāvokļa, teiksim, grūtniecēm un zīdītājām mātēm olbaltumvielu izlietošanas normas ir daudz lielākas. Arī saslimstot nepieciešamais olbaltumvielu daudzums izmainās.[1]
Ar olbaltumvielām visbagātākie produkti ir gaļa, zivis, ikri, biezpiens, siers un olas. 100g šo produktu satur no 15-20g olbaltumvielu.[1] Visi šie produkti ir iegūti izmantojot dzīvniekus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230283
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties