Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254987
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīves apstākļi. Lai arī kopējā populācija Eiropā pieauga no l87,000,000 l800.g. līdz 466,000,000 l9l4.gadā un vidējais mūža ilgums pieauga, vidējā strādnieka dzīves ilgums saruka. 1842.gadā izdotā E.Čedvika atskaite par strādnieku sanitārajiem apstākļiem vēsta: „Ikgadējā mirstība no netīrības un sliktas ventilācijas ir lielāka nekā kritušo skaits jebkurā no kariem, ko pasaule ir piedzīvojusi. Anglijā un Velsā vien ir dokumentēti 43 000 gadījumu, kad sievietes kļūst par atraitnēm, un 112 000 gadījumu, kad bērni kļūst par bāreņiem. Vidējais mūža ilgums ir zem 45 gadiem t.i. par 13 gadiem zemāks nekā tam vajadzētu būt.”
Rūpnīcu īpašnieki, īpaši metalurģijas un ogļu raktuvju industrijās, bieži cēla uzņēmumu pilsētiņas. Darbiniekiem tajās tika piešķirtas lētas dzīvesvietas kā papildinājums zemajām algām. Būtībā strādājošais bija iesprostots, jo viņam nebija citas izvēles kā vien palikt un turpināt darbu un dzīvi slikti būvētajās mājās, ja vien viņš nevēlējās palikt uz ielas. Cilvēki bija pakļauti galējai nabadzībai, viņu mājokļi lielākajā daļā gadījumu sastāvēja no vienas istabas bez kanalizācijas, kas bija ideāli perēkļi dažādām slimībām un infekcijām, turklāt šie nolaistie mitekļi bieži vien bija pārapdzīvoti.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1340434
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties