Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254465
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau senos laikos ir pastāvējusi konkurence. Kaimiņš konkurē ar kaimiņu, tirgotājs ar tirgotāju, valsts ar valsti. Neviens uzņēmējs nevēlas bankrotēt un būt zaudētājs, tāpēc notiek cīņa par visaugstāko efektivitāti. Konkurenci var definēt kā ekonomisku sacensību starp diviem vai vairākiem tirgus dalībniekiem, kas sacenšas viena veida vai aizstājamu preču ražošanā vai realizācijā. Tā ir cīņa par pircēju, par noteicošo lomu tirgū vai kādā tirgus daļā. Konkurence ir tirgus saimniecības neatņemama pazīme, uzņēmēju un firmu ekonomiskās rīcības nozīmīgs elements.
Tirgus ekonomikas teorijā parasti tiek izdalītas četras tirgus struktūras, kas vienlaikus tiek raksturotas kā konkurences veidi: pilnīgā konkurence un monopols, monopolistiskā konkurence, oligopols (nepilnīgā konkurence). Šādu konkurences klasifikāciju nosaka sekojoši kritēriji: pirmkārt, iespēja ietekmēt tirgu, t.i., tirgus cenas, par kurām firma realizē savu produkciju (jo mazākā mērā firma spēj regulēt tirgu, kurā tā darbojas, jo konkurences spējīgāks ir šāds tirgus), otrkārt, tas ir pārdevēju skaits, kas darbojas tirgū, treškārt, pircēju skaits tirgū, ceturtkārt, tas ir realizējamās produkcijas veids, piektkārt, tie ir nosacījumi iekļūšanai kādā nozarē, sestkārt, tie ir ārpuscenas konkurences apmēri.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties