Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253987
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    4
2.  Kas jāzina pērkot mājas kinozāli    5
3.  Kinozāles uzbūve    6
3.1.  Tehnoloģija. DLP vai LCD    6
3.2.  Kinozāles akustiskā sistēma    8
4.  Lielākie mājas kinozāļu komponenšu ražotāji    10
5.  Mājas kinozāles ierīkošanas izmaksas    12
6.  Nobeigums    14
7.  Literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Attīstoties tehnoloģiskajiem sasniegumiem, cilvēki arvien vairāk pievērš uzmanību kvalitatīvai tehnikai un vēlas uzlabot un atvieglot savu dzīvi ar tās palīdzību. Populārākais veids kā atpūsties, tas ir TV vai filmu skatīšanās, līdz ar to mēs gribam gūt maksimālu labumu un baudu no tā un izvēlamies iegādāties jaunākās tehnoloģiskās iekārtas. Pēdējā laikā popularitāti ir ieguvušas mājas kinozāles un tāpēc darba autors ir nolēmis par šīm iekārtām rakstīt referātu.

Šajā darbā ir apskatīti būtiski jautājumi par mājas kinozālēm. Par to, kas jāzina pērkot mājas kinozāli. Ir aprakstītas būtiskākās tās sastāvdaļas un arī tiek piedāvāti optimālākie mājas kinozāļu varianti. Darbā ir arī informācija par populārākajiem šo kinozāļu ražotājiem.
Referāts ir paredzēts, lai iepazīstinātu ar mājas kinozāles komponentiem un tās plusiem un mīnusiem.
Referātā ir 15 lapas puses.Pēdējos gados strauji ir attīstījusies moderno tehnoloģiju pasaule. Ir audzis dažādu tehnoloģiju piedāvājumu skaits. Tagad var nopirkt kvalitatīvu un labu pazīstamu zīmolu preci par izdevīgām cenām. Starp jaunākās paaudzes tehnoloģijām ietilpst arī mājas kinozāles, kuras pašreiz ir plaši pieejamas pircējiem.
Šī referāta mērķis ir dot ieskatu mājas kinozāļu klāstā, sniegt padomus kā labāk iekārtu izvietot un ieteikt kādas sastāvdaļas izvēlēties. Tā kā ražotājfirmu ir daudz, referātā arī tiek aprakstītas dažas populārākās no tām. Uzmanība tiek pievērsta arī akustiskajām sistēmām un tehnoloģiskajiem komponentiem.
Mājas kinozāles galvenais uzdevums ir radīt „patiesas klātbūtnes” atmosfēru, ļaut izjust visu uz ekrāna notiekošo. 80 % visas informācijas mēs uztveram vizuāli. Tomēr, kā apgalvo „Zvaigžņu karu” radītājs Dž. Lūkass, jebkuras filmas skatīšanās laikā 50 % no skatītāju gūtajiem iespaidiem ir tie, kurus uztver ar dzirdi. Tādējādi filmas sniegtos iespaidus vienlīdz iespaido gan skaņas, gan attēla kvalitāte.
Pirms ķerties pie piemērota mājas kinozāles aprīkojuma meklēšanas, vispirms jāizlemj, kur tieši to izvietosiet un jāsagatavo telpa — jāizveido sava personīgā kinoteātra „pamati”. Tā Jūs varēsiet sasniegt vislabākos rezultātus. Pat vienkārša dzīvokļa standarta istabu vai tās daļu var pārvērst par kinozāli. Būtiskākais ieteikums: sienām jābūt iztapsētām ar skaņu absorbējošu, vislabāk — korķa materiālu. Griestiem būtu vēlams nebūt līdzeniem, bet gan rievotiem. Šādi skaņa „neuzkrāsies” istabas centrā, bet vienmērīgi izplatīsies pa visu telpu. Ja sienu pārklāšana ar korķi šķiet pārāk dārgs prieks, tad var aprobežoties ar īpašām tapetēm. Iekārtojot mājas kinozāli, jāņem vērā, ka skatītājam, kurš raugās ekrānā, nav jāpievērš uzmanība telpai, kurā viņš bauda filmu. Kad attēlu projicē uz ekrāna, atstarotā gaisma izgaismo gan sienas, gan griestus, gan pašu zāli. Interjera detaļas nedrīkst atstarot gaismu un būt pārāk košas. Ieteicams veidot tādu krāsu intensitāti, lai tumšie toņi būtu izvietoti tuvāk ekrānam.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties