Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253790
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kultivācijas teorija    4
2.  Kulturālo indikatoru projekts    5
3.  Ļaunās pasaules sindroms    6
4.  Pētījumu rezultāti    7
5.  Kultivācijas teorija attiecībā uz Latvijas medijiem    8
  Nobeigums    11
  Izmantoto informatīvo avotu saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Mēs katrs varam kļūt par kultivācijas teorijas būtības upuri. Lai no tā izvairītos, ir svarīgi izmantot dažādus medijus, turklāt mūsdienās tas nav nemaz tik sarežģīti, jo jaunās tehnoloģijas nepārtraukti attīstās un atvieglo mūsu dzīvi. Vairs nav nepieciešams stundām sēdēt pie televizora, lai nenokavētu jaunākās ziņas vai kādu raidījumu. Turklāt ir svarīgi arī no tā pasargāt apkārtējos, jo „smagie” skatītāji kļūst atkarīgi no televīzijas un tajā esošās informācijas, viedokļiem un nostājas, tāpēc sarunas ar viņiem kļūst neinteresantas un vienveidīgas. Ja visa sabiedrība pakārtos savu pasaules skatījumu televīzijā redzētajam, dzīve kļūs ļoti vienmuļa, drūma un noslēgta.
Kultivācijas teorija ir viena no populārākajām un arī pamanāmākajām teorijām sabiedrībā. Mēs katrs noteikti zinām vismaz vienu cilvēku ar aizspriedumainiem uzskatiem, kurš tic visam televīzijā redzētajam un to arī uzskata par pareizāko, izvairoties no pašam sava viedokļa. Iespējams, bieži vien tas ir arī galvenais, ko mediji cenšas panākt – sabiedrības atbalstu un piekrišanu viņu viedoklim, lai ar to vieglāk varētu manipulēt. Televīzija mūsdienās ir kļuvusi ļoti komerciāla un galvenokārt cenšas auditoriju piesaistīt, rādot vairāk nevis to, kas ir svarīgs, bet to, uz ko auditorija vairāk reaģē. Auditorija reaģē uz emocionālu informāciju, tāpēc tās arī komerciālās televīzijās ir vairāk.
Lai gan mediji kultivācijas teoriju varētu izmantot sabiedrības dzīves un stāvokļa uzlabošanai, izplatot sabiedrībā pozitīvas emocijas vai mudinot uz labām darbībām, patiesība ir skarbāka – šī teorija tiek izmantota vairāk peļņas nolūkos, izplatot sabiedrībā Ļaunās pasaules sindromu un padarot sabiedrību par pelēku, vienveidīgu masu, kura nav patstāvīgi spriest spējīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties