Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253763
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Cukura diabēts    4
  Skolēnu un skolotāju informētība par cukura diabētu    6
  Diabētiķis izglītības iestādē    9
  Anotācija    12
Darba fragmentsAizvērt

Cukura diabēts ir vielmaiņas slimība, kam raksturīgas slāpes un paaugstināts cukura līmenis asinīs. Diabēta gadījumā ir absolūts vai relatīvs insulīna trūkums organismā, kas izraisa nopietnus vielmaiņas traucējumus(Una Gailiša „Īsumā par cukura diabētu”). Pasaulē ir apmēram 135 milj. cilvēku , kas slimo ar diabētu, un 3% šo cilvēku dzīvo Eiropā. 2002. gadā Latvijā bija reģistrēti 24580 diabētiķu, no tiem 3093 dzīvo Latgalē, 437 – Rēzeknē. No visiem diabētiķiem 7% ir bērni un jaunieši(DCCT pētījumu rezultāti).
Zinātniski pētnieciskā darba mērķis bija izzināt jauniešu, slimojošo ar cukura diabētu, problēmas mācību laikā. Lai to noskaidrotu izvirzīju šādus uzdevumus:
1.izpētīt teorētisko literatūru par cukura diabētu un par diabētiķu aprūpi;
2.veikt pētījumu par diabēta slimnieku skaitu Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs;
3.noskaidrot diabēta slimnieku problēmas mācību laikā;
4.noskaidrot jauniešu, kas slimo ar cukura diabētu, domas;
5.noskaidrot veselo apkārtējo cilvēku informētību un attieksmi pret diabētu.
Lai veiktu darbu, tika izmantotas vairākas metodes: intervēšana, aptaujas, datu apkopošana un analizēšana, atbilstošas literatūras izpēte un konspektēšana. Aptaujas tika veiktas starp veseliem skolēniem, skolotājiem un starp jauniešiem, kas slimo ar cukura diabētu. Skolēni un skolotāji tika aptaujāti, lai noskaidrotu viņu informētību un attieksmi pret diabētu. Diabētiķi tika aptaujāti ar nolūku noskaidrot kādas problēmas cukura diabēts var radīt mācību laikā un kā viņi tās atrisina. Pētījuma laikā tika izpētīta un izkonspektēta teorētiskā literatūra par cukura diabētu, no kuras tika iegūta īsa vispārēja slimības apraksts.
Darbs sastāv no divām galvenām daļām, tas ir, no „skolēnu un skolotāju informētība par cukura diabētu” un „diabētiķis izglītības iestādē”. Pirmajā daļā galvenais uzdevums bija noskaidrot, cik daudz skolēni un skolotāji zina par cukura diabētu. Aptaujas veidā tika noskaidrots, ka šo cilvēku zināšanas ir vidējas un ka pastāv daudzi maldīgi uzskati. Lai gan lielākā daļa (93%) skolēnu un skolotāju atbildēja, ka viņu attieksme pret cilvēku nemainītos, ja viņi uzzinātu, ka viņš ir slims ar cukura diabētu, reālajā dzīvē šādu cilvēku ir vairāk, kā to apliecināja otra aptauja starp diabētiķiem. Otrās daļas galvenais uzdevums bija noskaidrot, kāda ir pašu diabētiķu attieksme pret cukura diabētu un kā viņi tiek galā ar šo slimību izglītības iestādēs.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties