Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:252246
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Neverbālā komunikācija    4
2.1.  Žesti    5
2.2.  Ķermeņa novietojums    7
2.3.  Mīmika    8
2.4.  Balss intonācija    9
2.5.  Acu kontakts/skatiens    10
2.6.  Telpa un attālums    11
3.  Nobeigums    13
4.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēks kontaktējas ne tikai verbāli, bet arī neverbāli. „Neverbāls” vispirms nozīmē kaut ko ārpus valodas esošu. Tas īstenojas tikai daļēji apzināti. Un, proti, tikai tad, ja verbālā izteiksme attiecīgajā brīdī šķiet pārāk sausa, nopietna vai gara. Saskarsmes procesā cilvēks piedalās ar visu, kas viņam ir: ar savu personību, (vēlmēm, domām, jūtām) un ar savu ķermeni, balss aparātu.
Psihologi pierādījuši, ka verbāli sarunas partnerim tiek nodota mazākā informācijas daļa, daudz lielāka informācijas daļa – nepazīstamu vai mazpazīstamu cilvēku saskarsmes pirmajās 10 minūtēs pat 60% līdz 80% informācijas – tiek nodota ar visdažādāko neverbālās komunikācijas zīmju palīdzību. Verbālo komunikāciju gandrīz pilnībā kontrolē cilvēka apziņa, kas ir cilvēka psihes ļoti maza daļa. Neverbālā komunikācija pakļauta cilvēka psihes neapzinātajiem procesiem, un tāpēc tā ir patiesāka, atklātāka.
Neverbālā saskarsme gan filoģenētiski*, gan ontoģenētiski** radusies pirms verbālās saskarsmes: dzīvnieku pasaules saskarsme ir tikai neverbāla un arī jaundzimušais bērniņš ar pasauli kontaktus veido vienīgi neverbālajā līmenī.1 Izmantojot M. Knapa definīciju, varam sacīt, ka neverbālā komunikācija apzīmē visas tās cilvēka reakcijas, kuras nevar tikt aprakstītas kā atklātas vārdiskas (mutiskas vai rakstiskas) manifestācijas. Ir pierādīts, ka verbālā ceļā partnerim tiek nodota mazāka informācijas daļa. Daudz lielāka informācijas daļa tiek noraidīta ar visdažādāko neverbālās komunikācijas zīmju palīdzību. Verbālo komunikāciju gandrīz pilnībā kontrolē cilvēka apziņa, kas ir cilvēka psihes mazākā daļa. Neverbālā komunikācija ir pakļauta cilvēka psihes neapzinātam līmenim, un tāpēc tā ir patiesāka un atklātāka.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174562
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties