Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250646
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bioloģiskā evolūcija norisinās ievērojami straujāk, un tās attīstības tempi pakāpeniski pieaug. Visprimitīvākās dzīvās būtnes uz Zemes parādījās apmēram pirms 3 miljardiem gadu (astronomiskā laika mērogā tas ir ļoti īss laiks). Bija nepieciešams vismaz 1 miljards gadu, lai tās pārvērstas par pirmajiem daudzšūnu organismiem. Kembrijā (pirms 600 miljoniem gadu) jau bija daudzveidīga jūras flora un fauna. Sākot ar ordoviku un silūru (pirms 400 miljoniem gadu), attīstās mugurkaulnieki. Pirmie putni un zīdītāji parādījās mezozojā, bet to strauja attīstība notiek tikai kainozojā, t.i., pirms 70 miljoniem gadu. Cilvēks uz Zemes eksistē 3, 5 … 4 miljonus gadu.
Vēl ātrāk notiek sociāla evolūcija. Sabiedrības attīstība ir tik strauja, ka organiskā pasaule šķiet stāvam uz vietas (vēl vairāk tas attiecas uz neorganisko pasauli) un daba nespēj pielāgoties tās iedarbības tempiem.
Sabiedrības mijiedarbības dialektika pastāv apstāklī, ka cilvēce, kas ir dabas sastāvdaļa, tajā pašā laikā darbojas tai pretī kā pārveidojošs spēks. Sabiedrības un dabs mijiedarbībā par vadošo pusi kļūst sabiedrība, kuras darbības rezultātā daba tiek pārveidota.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties