Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249964
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.)  Izmantojamie būvizstrādājumi    3
2.)  Būvelementa konstruktīvie risinājumi    4
2.1.)  Apkurināmo ēku paneļu sienas    4
2.2.)  Neapkurināmo ēku paneļu sienas    6
2.3.)  Koka paneļu sienas    7
2.4.1)  Koka paneļu sienu konsrtukcijas    9
2.5.)  Metalplast „Sendvič” tipa paneļu sienas    9
2.6)  Paroc „Sendvič” tipa paneļu sienas    11
3.)  Tehniskie un ekonomīskie rādītāji    12
Darba fragmentsAizvērt

Paneļu sienas veido no dēļiem, finiera. Paneļi tiek veidoti ka atseviškie sienu fragmenti, kopa ar ligiem un durvim. Sienas var būvēt gan ar karkasu, gan ari bez tā. Sienu veidosanai ir nepieciešami trīs paneļu veidi: ar logu, ar durvīm un bez iepriekšminētiem elementiem. Siena bez logiem un durvīm ir koka rāmis, ar apdari no abām pusēm. Priekš ārējas apdares izmanto koka skaidu plāksnes, priekš iekšējas apdares – ūdensizturīgo finieri, fibrolītu, kokšķiedru plāksnes. Zem ārējas koka apdares liec hidroizolāciju, bet zem ieksejas apdares – tvaika izolāciju. Tvaika izolācijas plēve ir parasta bieza poletilena plēve. Savukārt hidroizolācijas plēve ir tāds šķierrains veidojums ar caurumiņiem, kas laiž gaisu tikai vienā virzienā, tas ir uz ārpusi. Sienu siltināšanai izmanto pēc iespējas vieglākos materiālus – minerālo vati, akmens vati, putupolisterolu u.c. Akmens vates liela priekšrocība ir tāda, ka akmens vate nedeg. Iekšējai apdarei sienām izmanto ģipškartona plātnes, vai ari kādus citus, pasūtītājam vēlamus materiālus.
Sienas var būvēt arī no betona paneļiem. Paneļi var būt vienslāņa un daudzslaņu. Vienslāņu paneļus veido no viegliem un smagiem betoniem. Paneļi, kas taisīti no viegliem betoniem, piemēram gāzbetona, putupetona, keramzitbetona, silikatbetona , ir pašnesošas. Vienslāņu paneļi no smaga keramzitbetona un silikātu betona ir nesošas, un tos lieto ārējo, gan arī iekšējo sienu veidošanai.
„Sendvič” tipa pateļu sienas būvē no paneļiem, kas ir veidotas no metāla loksnēm un siltumizolācijas materiāla.

Rūpniecības ēku sienas galvenokārt montē no paneļiem, kas ir visindustriālākā konstrukcija. Rūpniecibas celtniecībā sienu paneļus lieto tikai karkasu ēkās.
Paneļu sienas pēc darbības rakstura iedala pašnēsošās un piekārtas (nenesošas), pēc uzdevuma – siltās un aukstās, pēc paneļu konstrukcijas – vienkārtas un daudzkartu sienas. Sienu shēmu sk. pielikumā 1. Pēc izvietojuma sienā izšķir rindas, cokola, pārsedzes, dzegas, parapeta, aiļstarpu un stūra paneļus.
Paneļu forma ir paralelskaldnis, izmēri ir unificēti. Nominālais garums atbilst 6000 mm kolonnu solim, retāk – 12000 mm kolonnu solim. Sienu paneļu augstums (platums) ir pieņemts 1200 un 1800 mm, papildus lieto arī augstumu 900 un 1500 mm. Biezums ir atkarigs no paneļa tipa, uzdevuma, materiāla un konstruktīva risinājuma.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties