Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249321
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piramīdas cilvēkos arvien izraisījušas apbrīnu ar saviem izmēriem, skarbo un stingro ārējo veidolu, jo šajā akmens masā ir iedzīvināts milzīgs cilvēka roku, saprāta un drosmīgas radošas domas spēks. Piramīdas it kā simbolizē mūžību, bet šo gigantisko celtņu akmens plākšņu un to šķautņu samēri - Visuma dievišķo harmoniju. Ēģiptes spožajai žilbinošajai saulei spīdot, asās, tumšās ēnas vēl vairāk izceļ šo celtņu formu racionālo skaidrību. Piramīdas forma atgādina uz zemi krītošus saules starus. Ēģiptiešiem tā simbolizēja Dieva enerģijas izpaudumu pasaulē.
Senie ēģiptieši faraonu uzskatīja par dievišķu būtni, kura valda pār vienkāršiem ļaudīm, un atstājuši šīs zemes dzīvi, dodas atpakaļ uz savām debesu mājām pie citiem dieviem. Viņi ticēja, ka piramīdas, kas ietriecas debesīs atvieglos viņam ceļu, tās arī pasargās valdnieka mirstīgās atliekas no trūdēšanas. Senie ēģiptieši bija pārliecināti, ka aizgājēja ķermenis jāsaglabā, lai viņa dvēsele dzīvotu mūžīgi. Viņi ar sarežģītas metodes palīdzību iebalzamēja mirušā augumu un ietina auduma strēmelēs. Faraona mūmija, akmens zārkos tika novietota pašā centrā. Kaut arī viņa pavalstnieki necerēja iemantot tādu pašu dievišķu nemirstību kā faraons, tomēr viņi cerēja uz pēcnāves dzīvi. Piramīda bija tāds kā cerību simbols. Tā solīja mūžīgu labklājību, jo ja būs nodrošināta faraona savienība ar dieviem, mirušo valstībā, tad arī viņiem būts vieta pie sava valdnieka, kā laimīgiem viņa lauku kopējiem.
Katrs faraons savu piramīdu sāka celt ilgi pirms tam, kad bija kļuvis vecs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties