Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Aristotelis: "Visskaistākais ir taisnība, vislabākais - veselība, vispatīkamākais - sasniegt to, ko katrs vēlas"

     

    Eseja2 Filosofija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249238
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrs cilvēks savā dzīvē sev uzstāda mērķus, iespējams, pats pat to neapzinoties, un katrs no mums cenšas tos sasniegt. Protams, mērķi mēdz atšķirties - ir tādi mērķi, kas cilvēkam nav svarīgi un, ja arī tos neizdodas sasniegt, tad arī ne par ko neuztraucoties tiek izvēlēts cits mērķis. Tajā pašā laikā ir arī tādi mērķi, kuru dēļ cilvēks ir gatavs darīt jebko, lai tos sasniegtu. Mērķi ir tas, kas virza cilvēci uz priekšu un satur kopā sabiedrību, lai kopējiem spēkiem sasniegtu mērķus, ko vienam pašam nav iespējams sasniegt. Ja cilvēkiem nebūtu mērķu, kurus tie vēlētos sasniegt, viņu dzīvei vairs nebūtu jēgas. Daži jautās, bet kā tad ar reprodukciju? Paskatoties uz to no šāda skatupunkta, reprodukcija arī ir mērķis, kas katram cilvēkam ir jau iestrādāts zemapziņā. Cilvēki vienmēr ir sniegušies pēc mērķiem, jo pretējā gadījumā mēs kā suga visticamāk neeksistētu. Tieši tiekšanās pēc mērķiem un sapņu sasniegšanas cilvēkus atšķir no dzīvniekiem, kuri savu dzīvi vada balstoties uz instinktiem. Visiem cilvēkiem ir pazīstama gandarījuma sajūta, ko izjūtam, kad sasniedzam savus mērķus - par to nekas nevar būt patīkamāks.
Visi šie trīs aspekti ir savstarpēji saistīti, jo bez taisnības un veselības mērķus ir diezgan grūti vai pat neiespējami sasniegt - visskaistāko apvienojot ar vislabāko var iegūt vispatīkamāko. Šo lietu mijiedarbība ir ļoti svarīga un pat neatņemama sastāvdaļa, lai cilvēks varētu justies apmierināts ar sevi un savu dzīvi un sasniegt cilvēka dzīves augstāko mērķi – būt laimīgs. Un gandrīz droši ir iespējams apgalvot, ja dzīvosi taisnīgi un neslēpsies melu ēnā, ja saudzēsi savu veselību, kā visdārgāko lietu pasaulē, tev izdosies dzīvē sasniegt savus mērķus, iespējams ne visus, bet vismaz daļu. Mērķus ko sasniegsi vai nesasniegsi nomainīs citi, jauni mērķi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1248359
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties