Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:248186
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sirds ritmisku saraušanos nodrošina sirds vadītājsistēma. To veido divi mezgli un viens kūlītis. Sinuatriālais mezgls atrodas labajā priekškambarī starp labo austiņu un augšējo dobo vēnu. Mezglā rodas impulsi, kas izplatās pa priekškambaru miokardu un sasniedz otro mezglu. Atrioventrikulārais mezgls atrodas labā priekškambara iekšējā sienā zem ovālās bedrītes. Atrioventrikulārais kūlītis (Hisa kūlītis) atiet uz leju no mezgla, iet pa kambara starpsienas saistaudaino daļu, tad sadalās labajā un kreisajā kājiņā, kas katra ieiet savā kambarī un beidzas kārpiņu muskuļos.
Sirds atrodas krūšu dobumā vidējā videnē. Augšējā robeža ir trešo ribu skrimšļu līmenī, labā - no 3. līdz 5. ribai 2 cm attālumā no krūšu kaula. Apakšējā robeža iet no 5. ribas labajā pusē uz 5. ribstarpu kreisajā pusē un beidzas nedaudz mediāli no krūts dziedzera līnijas (šeit atrodas sirds galotne). Kreisā robeža iet uz augšu no 5. ribstarpas uz 3. ribas skrimsli.
Sirds vārstuļi atrodas tuvu viens otram aiz krūšu kaula, tāpēc to darbību izklausa citviet. Aortālo vārstuli izklausa 2. ribstarpā pa labi pie krūšu kaula, pulmonālo - 2. ribstarpā pa kreisi pie krūšu kaula, mitrālo vārstuli - uz sirds galotnes (5. ribstarpā kreisajā pusē), bet trīsviru vārstuli - krūšu kaula apakšējā daļā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties