Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:248157
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmējdarbības attīstība    4
  Uzņēmējdarbība    4
  Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešama    4
  Uzņēmējdarbības attīstība Latvijā    4
  Uzņēmējdarbības attīstības ietekmējošie faktori Latvijā    5
  Secinājums    6
Darba fragmentsAizvērt

1. Sakārtota un stabila likumdošana – Latvija ES integrācijas ietvaros tiek sakārtota likumdošana un tiek domāts arī par izstrādātās likumdošanas ieviešanu. Tātad, faktoru var vērtēt pozitīvi.
2. Stabila makroekonomikas situācija – Latvija jau ilgstoši turpinās strauja ekonomiskā izaugsme. Ka liecina statistika, kopš 2004.gada iekšzemes kopprodukts (IKP) vidēji ik gadu ir palielinājies par 10,4%, 2006.gadā tas pieauga vēl straujāk – par 11,9%. Arī 2007.gads Latvijas tautsaimniecībā ir iesācies veiksmīgi. Bet viens no galvenajiem ekonomikas attīstības riskiem joprojām ir augstā inflācija. Neskatoties uz to, makroekonomikas situāciju Latvijā var vērtēt arī pozitīvi.
3. Stabila nodokļu sistēmas efektivitāte – šobrīd Latvijas nodokļu sistēma atbilst ES. Nodokļu sistēma Latvijā paliek tieši tāda pati ka agrāk, mainīsies tikai nodokļu piemērošana darījumiem, kas iziet ārpus Latvijas robežām. Šobrīd tādu faktoru var vērtēt arī pozitīvi.
4. Starptautiskā konkurētspēja – faktors ir atkarīgs no Latvijas ekonomiskā stāvokļa. Lai celtu Latvijas starptautisko konkurētspēju, jāveicina konkrētu uzņēmumu konkurētspēja ne tikai vietējā tirgū, bet arī jāsekmē to ieiešana un nostiprināšanās ārvalstu tirgos, jāattīsta eksports. To faktoru var vērtēt negatīvi, jo pagaidām Latvijā tas ir vājš.
5. Attīstīta infrastruktūra – infrastruktūras attīstībā Latvijā plānots uzlabot liela mēroga transporta, vides aizsardzības un enerģētikas infrastruktūru; maza mēroga transporta sistēmas, vides, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, tūrisma un kultūras infrastruktūru un uzlabot pašvaldību mājokļu energoefektivitāti ; izglītības un sociālo infrastruktūru. Šobrīd faktoru var vērtēt vidēji, bet sakarā ar to, ka plānos ir to uzlabot, faktoram varbūt pozitīvs vērtējums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties