Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:247423
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Īpatnējs īpašumu tiesību veids ir autora tiesības, kuru subjekts ir literatūras, mākslas un zinātnes darbu autors, bet objekts-viņa gara ražojums zinātnes vai mākslas veidā. Latvijā autora tiesības kārto „Autortiesību likums.”
Autortiesību likums izstrādāts šo laiku likumdošanai un zinātnei atbilstošā viedā. Likums pilnā mērā garantē autoram viņa darba pūliņus un augļus, pasargājot to no izmantošanas un citām ļaunprātībām.
Valsts sargā katru privātīpašumu, piedraudot ar sodu tam, kas apdraud un patvaļīgi piesavinās otra lietu, kas dod zaudējumu ne vien personai kā personības ieguldītājam, bet arī valstij.
Autoram pieder visas tiesības uz savu darbu-mantiskās un personiskās. Vienīgi autoram ir tiesības savu darbu tulkot vai apstrādāt, atdarināt, izplatīt, pavairot, uzvest, atskaņot vai pārraidīt. Autora tiesības pieder autoram visā mūža garumā, bet viņa pēcnācējiem un citiem mantiniekiem-50 gadus pēc autora nāves. [ V. Vītiņš(V. Birkava komentāri „Vispārējs tiesību pārskats, izdevn. Veerdikts”,1993.g.]
Galvenās problēmas, kuras var novērot Latvijā saistībā ar autortiesībām ir visai būtiskas ar to, ka tās nav vienā nozarē, mūzikā vai mākslā, bet vispārēji, gandrīz katrā jomā, kurai vispār ir autors, īpaši tas ietekmē ekonomiskos apsvērumus, jo no šādas neatļautas rīcības, kā pavairošana vai kaut vai līdzīgā radīšanu, izmantojot cita autora darba elementu oriģinālu, peļņa, kas protams ir būtiska tālākai autora darbībai.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties