Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:245217
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piesārņojuma humanitārās sekas
Pazemes ūdeņu piesārņojums ar arsēnu ir noticis vairākās vietās pasaulē, taču viens no spilgtākajiem piemēriem ir gruntsūdeņu piesārņojums ar arsēnu Gangas deltā Bangladešā un Rietumbengālijā Indijā. Tas ietekmē ap 25% no 2 vietējo ūdens nesēj slāņu ūdens ieguves avotiem un rada nopietnu saindēšanos ar arsēnu lielam cilvēku skaitam.


1. att. Pazemes ūdeņu piesārņojuma ar arsēnu izplatība pasaulē

Dipankars Čakraborti no Rietumbengālijas pievērša krīzei starptautisku uzmanību ar pētījumu, kas 1995. gadā publicēts žurnālā The Analyst. Viņš sāka pētījumus 1988. gadā Rietumbengālijā un 2000. gadā viņs galu galā publicēja Bangladešā veiktā pētījuma rezultātus rezultātus. Pētījumā ietilpst tūkstošiem ūdens, matu nagu un urīna paraugu. Tika atklāts, ka 900 ciematos arsēns pārsniedz valdības noteikto normu. Čakraborti saka, ka tā ir tikai aisberga redzamā daļa.
Čakraborti uzskata, ka arsēna attīrīšanas iekārtas, kuras Bangladešā ir uzstādījusi ANO Attīstības programma un Pasaules veselības organizācija ir kolosāla naudas izšķiešana dēļ to avārijām, neizdevīga novietojuma un kvalitātes kontroles trūkuma.
“Bangladeša ir saskārusies ar masveidīgāko intoksikāciju tās vēsturē”, uzskata Kalifornijas universitātes epidemoloģijas profesors un PVO konsultants Alans Smits.
Gruntsūdeņu horizonti ir stipri piesārņoti ar arsēnu Himalaju masīva erozijas rezultātā. Ūdens piesārņojuma dēļ cieš 30 miljoni iedzīvotāju Bangladešā un Rietumbengālijā. Kā raksta viena no vadošajā Francija avīzēm “Le Monde”, kopš 1992. gada zinātnieki ir konstatējuši, ka vairākos gruntsūdens līmeņos Bangladešā arsēna koncentrācija pārsniedz 0,05 mg/l, kas krietni pārsniedz PVO noteikto pieļaujamo normu- 0,01 mg/l.
Atsaucoties uz oficiāliem avotiem, to cilvēku daudzums, kas cieš no hroniskas arsēna intoksikācijas tuvojas 7000. Tomēr šis skaits pieaugs, jo no 129 miljoniem valsts iedzīvotāju piesārņojuma sekas uz sevis izjūt no 28 līdz 35 miljoniem iedzīvotāju.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties