Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:244340
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vissvarīgākie faktori ir sabiedrības attieksme, valsī veidojušās tradīcijas un sabiedrības kultūra, bieži vien neformālā attieksme pret to, kas mūsu rīcībā ir vai nav pieņemams.
Tikumi virza personas pretim morālai pilnībai. Tieši personīgā tikumība ir pamatā spējai godīgi samērot savtīgās intereses ar sabiedrības interesēm, bet mūsu valstī ar to ir problēmas, piemēram, lobēšana, kas ir informācijas sniegšana, sava viedokļa paušana likumu izstrādātājiem un pieņēmējiem, brīvi paužot savus uzskatus, saņemot un izplatot informāciju - bieži vien mēdijos pieminēta kā negodīgas darbības instruments.
Manuprāt, morāles problēmas mūsu valstī visvairāk saskatāmas politikā, ekonomikā un tur, kur apgrozās nauda, piemēram, nauda ir viens no labklājības ietekmējošiem faktoriem, tāpēc cilvēkiem tiecoties pēc tās, viņi mēdz upurēt labo -ļaunajam, taisnīgo - netaisnīgajam, patieso - nepatiesajam, kas izpaužas korupcijā, negodīgā attieksmē, netaisnīgā rīcība, lai vien celtu savu labklājības līmeni un gādātu par savām, nevis sabiedrības interesēm. Morāles problēmas politikā varētu raksturot ar tādiem latviešu sakāmvārdiem, piemēram, slikti ož tas, kurš vienmēr labi smaržo, viens maitājies ābols samaitā daudz citu, slikta sabiedrība maitā labus tikumus. Zemapziņā morālās normas paliek, bet reālajā dzīvē tās neparādās, tāpēc ir vērts par tām padomāt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327169
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties