Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:243707
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no Alfreda Ādlera darbiem ir „Individuālpsiholoģija skolā. Lekcijas skolotājiem un audzinātājiem”. Šajā grāmatā ir iespēja iepazīties ar individuālpsiholoģijas pamatlicēja Alfreda Ādlera uzskatiem. Lasot šo A. Ādelra grāmatu centos atrast galvenos uzsvarus un nozīmīgāko.
Ādlera dzīve ir iespaidojusi viņa darbus un uzskatus, tādēļ darbos atspoguļotās viņa atziņas par pārdzīvoto. Tā arī Ādlera individuālpsiholoģijas teorija balstās lielā mērā uz viņa paša dzīves pieredzi un pārdzīvojumiem.
Alfreds Ādlers dzimis Vīnes priekšpilsētā Rūdolfsheimā vidēji pārtikuša labības tirgotāja ģimenē, kurā bez paša viņa auga vēl 5 bērni. Ādlers ir otrais bērns. Labas attiecības viņam izveidojās ar tēvu, taču māte ir it kā pievīlusi zēna gaidas. Viņš cieš no fiziskiem trūkumiem (rahīts un balss saišu krampji) un agri saprot, ka bērni ar attīstības traucējumiem ir spieti daudz pūlēties, lai gūtu ticību saviem spēkiem un drošību dzīvē. Pārvarot dažādus šķēršļus spēlēs ar bērniem uz ielas, Alfreds to izjūt dziļi personiski. Piecu gadu vecumā smagi saslimst ar plaušu karsoni un savām ausīm dzird ārstu izteikto bezcerību. Divas reizes dzīvē viņš ielu negadījumos atrodas par matu no nāves. Kā vēlāk Ādlers pats uzskata, organiskie defekti un bailes no nāves jau 5 gadu vecumā noteikuši viņa dzīves mērķi – kļūt par ārstu.
Individuālpsiholoģija ir Alfreda Ādlera izveidota mācība, kura laika gaitā nav guvusi būtiskas izmaiņas. Pēc Ādlera domām, audzināšanas galvenais uzdevums ir drosmes un atbildības ieaudzināšana un pašaudzināšanas uzsākšana.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1139148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties