Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242551
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

«Fotopalielināšana» (angl. Blow-up) — Mikelandželo Antonioni filma pa romānu «Sātanas siekalas» Hulio Kortasara. Tā ir Itālijas kinorežisora pirmā filma angļu valodā. «Fotopalielināšana» ieguva 1967.gada Kannu kinofestivālā «zeltu palmas zaru», kā arī tika nominēta uz «Oskaru» par labāko režiju un scenāriju.

Sekmīgais jaunais fotogrāfs Tomas (Devid Hemmings), kam apnika augstas modes pasaule un darba vienmuļība ar top-modelēm, aizdomājas par Londonas dzīvi dokumentejošas fotogrāfiju sērijas radīšanu. Zagšus fotografējot parkā iemīlējušo pāri, viņš nejauši kļūst par slepkavības liecinieku. Vai, precīzāk, par slepkavības liecinieku kļūst viņa fotokamera.
Uz fotogrāfijām, kuras ir palielinātas līdz posterplakāta izmēriem, Tomas negaidīti atklāj kaut ko, kas atgādina cilvēka figūru, kura slēpjas krūmos, ar pistoli. Šo neskaidru kontūru un sievietes (Vanessa Redgrejv) aizdomīgas neatlaidības, kura ir uz fotogrāfijām, tās mēģinājumos par katru cenu saņemt fotofilmus izrādās pietiekami tādēļ, lai uzvest Tomasa uz domu par plānoto slepkavību. Bet vai bija noziegums? Detektīvs sižets izvēršas ap meklējumiem uz Tomasa atbildi uz šo jautājumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties