Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242097
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Papildus procedūras
Atsaucoties uz Rakstisko procedūru, dalībvalsts noteiktā laika posmā atbild rakstiski ar - “jā”, “nē” vai atturas, un ja nepieciešams, atbildei pielikumā var pievienot vienpusēju dalībvalsts paziņojumu, kas paskaidro dalībvalsts balsojumu
Pēc rakstiskās procedūras termiņa noslēgšanās Padomes Ģenerālsekretariāts sadarbībā ar prezidentūru izvērtē balsojuma rezultātus un sagatavo dokumentu, kurā norāda, kādi ir balsošanas rezultāti.
Nav pieļaujama rakstiskās procedūras balsošanas termiņa neievērošana. Nokavēts atbildes termiņš neatbrīvo no nekavējošas rīcības atbildes sagatavošanā un nosūtīšanā. Balsojumu nevar pabeigt, kamēr nav saņemta katras dalībvalsts atbilde. Visbiežāk Padomes sekretariāts sazinās ar to dalībvalstu, no kurām nav saņemtas atbildes, Pastāvīgo pārstāvniecību ES un lūdz nekavējoties to nosūtīt.

Klusēšanas procedūra
Šo vienkāršoto rakstiskās procedūras veidu bieži izmanto Kopējās ārpolitikas un drošības politikas īstenošanai
Šajā gadījumā priekšlikumu uzskata par apstiprinātu, beidzoties prezidentūras norādītajam atbildes sniegšanas termiņam, ja pret priekšlikumu neiebilst neviens Padomes loceklis.
Piekrišanas gadījumā dalībvalsts nekādu atbildi nesniedz. Pēc tam, kad beidzies prezidentūras noteiktais termiņš, Padomes Ģenerālsekretariāts kopā ar prezidentūru izvērtē dalībvalstu atbildes un sagatavo informāciju par balsošanas rezultātiem, ko nosūta dalībvalstīm.
Vienkāršotās rakstiskās procedūras gadījumā īpaši jāievēro noteiktie atbildes termiņi, jo noteiktajā termiņā nesniegta atbilde tiks saprasta, kā balsojums “par”.
Lai balsotu „pret” (“lauztu” klusēšanas procedūru), dalībvalsts viedoklim jābūt spēcīgi argumentētam. Šādu praksi dalībvalstis izmanto reti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties