Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:241400
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Ko nozīmē jēdziens renesanse?
Renesanse (rinascimento – itāliski, renaissance – franciski) nozīmē atdzimšana, atjaunotne. Ar renesansi plašā nozīmē saprot kultūras uzplaukumu un antīkās kultūras atdzimšanu - kustību, strāvojumu, kas kopumā izsaka viduslaiku kultūras pārorientēšanos uz "jauno laiku" kultūru. Vārdam un jēdzienam renesanse mūsdienās ir plašas un dažādas nozīmes. Ar to var definēt gan vēsturisko posmu, kad atdzimusi kāda iepriekš augsti attīstīta kultūra, kas bija aizmirsta vai pagrimusi, gan vairāku parādību atjaunotni dažādās dzīves jomās. Tomēr vairākums vēsturnieku renesansi definē kā atsevišķu laikmetu Eiropas kulturālajā un idejiskajā attīstībā, kas 14.-16. gadsimtā iezīmēja pāreju no viduslaikiem uz jaunajiem laikiem. Tas ir laikmets Rietumeiropas vēsturē, kas ir bagāts ar sasniegumiem dažādās kultūras un mākslas jomās – izglītībā, zinātnē, literatūrā, arhitektūrā, glezniecībā un tēlniecība.

2.Kur un kad radās renesanse, kādi tam bija cēloņi?

Nav iespējams novilkt precīzu laika robežu, kad notika pāreja no viduslaikiem uz renesanses kultūru, jo izpratne par pasaules vērtību sistēmu un tās likumsakarībām veidojas gadu desmitu, gadsimtu gaitā, tādēļ tā arī nespēj īsā laika sprīdī pārorientēties uz pavisam pretēju dzīves izpratni. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties