Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:241395
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan pastāv uzskats, ka atsevišķas kultūras un reliģijas kavē demokrātijas attīstību vai nav piemērotas demokrātiskām institūcijām, pastāv uzskati, kas šos šķēršļus apgāž. Līdzīgi argumenti par kultūrām kā demokrātijas pretiniekiem izskanējuši jau pagātnē. Piemēram, katolicisms kādreiz tika uzskatīts par vienu no demokrātijas izaicinājumiem, līdz ar to uz apgalvojumiem par kultūru šķēršļiem demokrātijai ir jāraugās skeptiski. Jāņem vērā arī fakts, ka vēsturiskās kultūras tradīcijas ir sarežģīts ideju, ticību, doktrīnu, uzvedību, rakstu, pieņēmumu komplekss. Jebkurā kultūrā pastāv elementi, kas ir piemēroti demokrātijai, tāpat kā jebkurā kultūrā pastāv elementi, kas kavē demokrātijas attīstību, turklāt šādi elementi ir arī katolicismā un protestantismā. Svarīgi ir arī, ka kultūras, to uzskati, idejas un ticības vēstures gaitā ir mainījušās un mainās arī mūsdienās.8
Pastāv saistība starp ekonomiskajiem procesiem un demokrātijas attīstību valstī. Par galveno tās šķērsli tiek uzskatīta nabadzība. Demokrātijas nākotne ir atkarīga no ekonomikas attīstības nākotnes. Šķēršļi, ka kavē ekonomikas attīstību, kavē arī demokrātijas izplešanos un nostiprināšanos. Pastāv uzskats, ka nabadzīgās sabiedrības paliks nedemokrātiskas līdz brīdim, kamēr tās būs nabadzīgas.9 ekonomiskā attīstība padara demokrātijas eksistenci iespējamu, bet politiskā līderība to padara īstu. Nākotnē demokrātija pasaulē izplatīsies tikai ar noteikumu, ka tiem, kam ir iespēja to izplatīt, būs vēlme turpināt demokrātijas izplatību un nostiprināšanos visā pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1314635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties