Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:240486
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

4. Uzsākot bankrota procedūru.
Gadījumos, kad tiek izbeigta sabiedrības darbība sākas sabiedrības likvidācijas process. Parasti likvidācijas procesu veic valdes locekļi, ja statūtos nav noteikts citādāk. Dalībnieku sapulces pienākums ir iecelt sabiedrības likvidatoru un noteikt viņa atalgojumu. Ja sabiedrība izbeidzas ar tiesas lēmumu, tad arī likvidatoru ieceļ tiesa. Par likvidatoru var būt rīcībspējīga fiziska persona ar patstāvīgu dzīvesvietu Latvijā.
Pieteikums par sabiedrības likvidāciju triju dienu laikā ir jāiesniedz komercreģistrā.
Šajā likvidācijas posmā likvidators uz sevi pārņem visas valdes tiesības un pienākumus. Likvidators piedzen parādus, pārdod sabiedrības mantu, apmierina kreditoru prasījumus, kā arī slēdz darījumus, kas nepieciešami, lai sabiedrību likvidētu.
Ja likvidācijas periodā atklājas, ka ar sabiedrības mantu nav iespējams apmierināt visus kreditoru prasījumus, likvidatora pienākums ir iesniegt maksātnespējas pieteikumu likumā noteiktajā kārtībā.
Kad likvidators veicis visas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar sabiedrības likvidāciju, tiek iesniegts pieteikums komercreģistram par likvidācijas pabeigšanu. Sabiedrība ir uzskatāma par likvidētu no brīža, kad tā ir izrakstīta no komercreģistra datiem.
Ja sabiedrības darbība izbeidzas statūtos paredzētajos gadījumos vai ar dalībnieku sapulces lēmumu, bet likvidatori nav vēl stājušies pie mantas dalīšanas starp dalībniekiem, sabiedrības dalībnieku sapulce var pieņemt lēmumu par sabiedrības darbības turpināšanu vai reorganizāciju.
Lēmumu par sabiedrības reorganizēšanu var uzskatīt par pieņemtu, ja par to nobalso ne mazāk kā 2/3 sapulcē piedalījušos valdes locekļu.
Sabiedrības pienākums ir iesniegt komercreģistram pieteikumu un likumā paredzētos dokumentus par sabiedrības reorganizāciju trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas par sabiedrības reorganizēšanu. Reorganizācija tiek uzskatīta par pabeigtu ar brīdi, kad tas tiek ierakstīts komercreģistrā.

Izmantotā literatūra.
Komerclikums, Rīga, Firma ‘’AFS’’, 2000. gads.
LR 1990. gada 1. decembra likums ‘’Par uzņēmējdarbību’’.
LR 1991. gada 1. februāra likums ‘’Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību’’.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1234957
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties