Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:239945
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vislielākās kakao pārstrādātājvalstis ir Holande(16%), ASV(12,7%), Vācija(12,5%). Šveicē gada laikā uz vienu cilvēku tiek patērēts 5, 7 kg kakao pupiņu, tikai mazliet mazāk patērē Beļģija- 5,6 kg, bet Vācija - 3,8 kg, Francija un Lielbritānija - 3,7 kg. Kakao ražošana atšķiras Āfrikā un Amerikā. Āfrikā pārsvarā ir mazi uzņēmumi, savukārt, Amerikā tās ir milzīgas plantācijas. Kakao pupiņu cena ir atkarīga no tās ražotājvalstīm. Par visdārgāko uzskata kakao no Ganas, Kotdivuāras, Nigērijas, bet par vislētāko no Haiti un Malaizijas. Kakao no Venecuēlas ir viduvēja cena.
Kakao arī ir daudzas derīgas vielas mūsu organismam, viens zinātnieks, veicot pētījumus noskaidroja, ka kakao spēj uz 10 % samazināt tādas slimības riskus kā vēzis, infarkts, diabēts un insults. Vēl kakao ir tādas vielas, kas sekmē brūču aizdzīšanu un aizkavē grumbu veidošanos. Savukārt, aukstais kakao ātri atjauno sportistu muskuļu spēkus pēc treniņiem un citām fiziskām aktivitātēm.
Par kakao var rakstīt diezgan daudz, par tā pārstrādes produktiem. Tas arī nav vienkāršs produkts. Tam ir sava bagāta kultūra un vēsture. Esmu uzzinājusi milzum daudz informācijas par šo augu un, manuprāt, citi arī atrada sev interesantu informāciju. Esmu ļoti pārsteigta, ka viens pavisam niecīgs un neredzams mums auglis, var būt ar tik bagātu vēsturi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1343964
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties