Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:239524
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konflikts neatņemama sastāvdaļa ir arī tā, kā cilvēks izvēlas izturēties. Var izšķirt vairākus konfliktsituācijas izturēšanās tipus: izvairīšanās, pielāgošanās, sāncensība – konkurence, kompromiss, sadarbība.
Konflikts nevar ilgt mūžīgi, to noteikti ir jārisina, jo pats no sevis tas atrisināties nevar, var rasties tikai ar vien jauni dažādi sarežģījumi. Tātad kā var iziet no konflikta? Ja, tomēr, no konflikta neizdevās izvairīties, ir jāatrod visdrošākais un nesāpīgais ceļš no tā izkļūšanas. Kā jau tika pieminēts ir vairāki konfliktu izturēšanās veidi no tā arī ir atkarīgs konflikta iznākums. Tātad izvairīšanās, šajā gadījumā tā puse, kurai tika izvirzīta „apsūdzība” , var atsaukties uz laika trūkumu vai strīda nebūtiskumu, noved sarunu uz citu tēmu un atstāj „kaujas lauku”. Kā otru veidu piemin pielāgošanos. Šajā situācijā viena no pusēm vai nu cenšas sevi attaisnot vai piekrīt tam, ko kā apsūdzību izvirza cita puse. Bet jāatceras, ka piekrišana un attaisnošana ir derīga tikai konflikta laikā. Tādējādi konflikts pilnība neatrisinās un var palikt vēl stiprāks, tā kā iekšējās pretrunas saasinās. Ir izplatīta arī tāds konflikta iznākums, kā kompromiss, kur abas puses pieņem viens otra viedokli, bet ne pilnība. Darbā tiek ļoti vērtēta spēja iet uz kompromisu. Tomēr tas nav problēmas risinājums, jo pēc laika „pusēm” risinājumi vairs neapmierina, un konflikts uzliesmo ar jaunu spēku. Konfrontācija - ir maz efektīvs konflikta iznākums, šajā gadījumā ne viena no pusēm nepieņem un neņem vēra cita uzskatus un pozīciju. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties