Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:238467
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Apdrošināšana ir vienošanās starp apdrošinātāju un apdrošināšanas ņēmēju, saskaņā ar kuru apdrošinātājs apņemas segt apdrošināšanas ņēmēju iepriekš noteiktus zaudējumus. Apdrošinātājs šādus zaudējumus sedz no fonda, kas veidojas, uzkrājoties visu klientu iemaksātajām apdrošināšanas prēmijām. Prēmija ir apdrošināšanas cena, apdrošināšanas polisē noteiktais maksājums par apdrošināšanu.
Apdrošināšanā pastāv trīs tiesību subjekti:
Apdrošināšanas ņēmējs - juridiskā vai fiziskā persona, kas noslēdz apdrošināšanas līgumu par kādu no apdrošināšanas objektiem savā vai citas personas labā iegūstot polisi.
Apdrošinātājs – apdrošināšanas līguma puse, kas uzņemas saistības ar apdrošināšanas ņēmēju, apdrošinātājs atrunā noteikumus pēc kuru iestāšanās gadījuma, sedz zaudējumus apdrošināšanas ņēmējam, kuri varētu rasties, iestājoties apdrošināšanas līgumā paredzētajiem apdrošināšanas gadījumiem.
Apdrošinātais - juridiskā vai fiziskā persona, kurai ir apdrošināmā interese un kuras labā ir noslēgts kāds no apdrošināšanas līgumiem: Apdrošināšanā pret zaudējumiem un bojājumiem - apdrošināšanas polisē norādītā persona, kurai paredzēta apdrošināšanas atlīdzības izmaksa zaudējumu un bojājumu gadījumos.
Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā - apdrošināšanas polisē norādītā persona, kuras civiltiesiskā atbildība ir apdrošināta.
Personu apdrošināšanā - apdrošināšanas polisē norādītā fiziskā persona, par kuras dzīvību, veselību vai fizisko stāvokli ir noslēgts apdrošināšanas līgums.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1146913
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties