Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pētījums par ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu un Latvijas valstspiederīgo sociāli ekonomisko dzīves aspektu novērtējumu, izmantojot klāsteru analīzi

     

    Referāts7 Ekonomika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:238091
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ņemot vērā grupu izmēru atšķirības, un novērojumu nevienmērību, rezultātu interpretēšanas uzlabojumam tika izrēķināti arī relatīvie lielumi. Piemēram, no visiem izlasē iekļautiem respondentiem, kas dzīvo Īrijā, piemajā klāsterī ietilpst 4 respondenti, bet tikai divi – ceturtajā klāsterī, tomēr tie veido 25% no visiem novērojumiem, kas pieder ceturtajam klāsterim. Atlikušie 75% respondentu, kas zemu vērtē veselības aprūpi un izglītības sistēmu, bet ļoti apmierināti ar nodokļu sistēmu (4. klāsteris), dzīvo Lielbritānijā. Gandrīz 55% cilvēku, kas ir apmierināti ar veselības aprūpi, bet neitrāli vai negatīvi vērtē darba devēju attieksmi pret darbiniekiem, par savu jauno mītnes zemi ir izvēlējušies Vāciju. Ir pamats uzskatīt, ka aprakstītā situācija atbilst Vācijas realitātei, kas apstiprina analīzes rezultātu kvalitāti. 56.8% cilvēku, kas ir neapmierināti ar visu, pašlaik dzīvo Lielbritānijā, 9.1% Īrijā un 4.6% ASV. 47.3% no respondentiem, kas ir ļoti apmierināti ar visiem aspektiem dzīvo Lielbritānijā, 9.1% Norvēģijā un Vācijā, 7.3% Dānijā un Zviedrijā (katrā).
Visās grupās lielākai daļai respondentu izdodas nomaksāt visus ikdienā nepieciešamos izdevumus salīdzinoši viegli, bet tikai ceturtajā klāsterī neviens cilvēks nesaskaras ar nelielām grūtībām. Tajā pašā laikā Latvijā lielākā daļa respondentu piedzīvoja dažādas pakāpes finansiālās grūtības. Tikai pirmajā un otrajā klāsterī ietilpst daži novērojumi ar novērtējumu “viegli”. Pašreizējā Latvijas ekonomikas stāvokļa novērtējums neatšķiras starp klāsteriem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1369049
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties