Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:237144
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ūdens problēmām ēkās var būt vairāki faktori, kas kādā konkrētā situācijā var radīt gan dažādu saslimšanas risku, gan cita rakstura (komforta, ierīču mehāniskās darbības) draudus, kas attiecīgi tālāk jau var radīt psiholoģiskas problēmas. Katru ūdens apgādes un kvalitātes problēmu situāciju uzlūkojot un analizējot atsevišķi, varētu piemērot katram gadījuma savu risinājumu, jo ikvienai ēkai ir savs attiecīgais ūdens sistēmas stāvoklis, atsevišķos gadījumos savi piegādātāji un projekti. Tomēr ilgtermiņā problēmas jau netiks atrisinātas, kā arī tas būs finansiāli neizdevīgi, ja katru gadījumu mēģinātu atrisināt individuāli, turklāt mūsdienās, kad cilvēki tik ļoti tiecas arvien vairāk gūt ekonomisko ieguvumu, palielinās iespējamība arī uz neadekvātu rīcību. Pastāv risks, ka konkrētie ūdens piegādātāji vai projektētāji jau iepriekš ieplāno savās darbībās kādas nepilnības, kas, neskatoties, ka sakontēji darbs šķiet izpildīts kvalitatīvi, pēc sniegtā garantijas laika radītu, ja ne konkrētas problēmas, tad vismaz problēmu draudus, kurus attiecīgajai iestādei būtu jānovērš, tādējādi nesot ekonomisko labumu. Ņemot vērā, ka cilvēki ir dažādi ar atšķirīgiem mērķiem, šo ideju vienmēr vajadzētu paturēt prātā, jo vairumam galvenais mērķis ir nauda, nevis kvalitāte, kas gan parastos apstākļos iet arī roku rokā. Taču ar dažādām cilvēku manipulācijām un solījumiem šo kvalitātes kategoriju iespējams arī apiet.
Līdz ar to viens no būtiskākajiem paņēmieniem, kā atrisināt šo jautājumu, noteikti ir sabiedrības informēšana, jo atbildība par ūdens apgādi un kvalitātes nodrošināšanu jāuzņemas ne tikai kompetentām iestādēm, bet zināmā mērā arī pašai sabiedrībai. Cilvēkiem ir jābūt informētiem par ūdens apgādes stāvokli valstī un konkrētos reģionos, pašvaldībās. Jāveido informatīvas kampaņas vai jāatrod citi saziņu veidi (mediji, internets), lai sabiedrībai tiktu sniegta informācija par ūdens kvalitāti, viņu tiesībām, saslimšanas riskiem un citiem kaitējumiem un problēmām, kas var rasties izmantojot nekvalitatīvu ūdeni, vecas ūdens apgādes sistēmas, vai nepareizi projektētu ūdens vadu gadījumos. Ir nepieciešams veicināt sadarbību starp valsts, pašvaldības institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem, lai kopīgiem resursiem risinātu šīs problēmas, jo tikai iedzīvotāju informēšana vien šo problēmu neatrisinās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1319028
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties