Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:236917
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

R. Blaumanim bija daudz tuvu, sirsnīgu draugu ar kuriem varēja dalīties priekos un bēdās, piemēram, gleznotājs J. Rozentāls, A. Brigadere.
Ar lielu mīlestību rakstnieks rūpējas par jauniem talantiem – K. Skalbi, J. Akurateru un daudziem citiem. Rakstnieks K. Skalbe raksta: ”Man nav gadījies sastapt cilvēku ar tik gaišu un labsirdīgu dvēseli, kāda bija Blaumanim. Blaumanis meklēja draudzību. Draudzībā viņš bija dāvinātājs. Es nezinu cilvēku, kas tā spētu iejusties otra liktenī un dzīvot līdzi citu priekiem un bēdām kā Rūdolfs Blaumanis.”
Daudzas Rūdolfa Blaumaņa vēstules liecina, ka viņš centies audzināt savus jaunos draugus ne tikai par rakstniekiem, bet arī par īstiem cilvēkiem. Iesācējiem viņš aizrāda, ka ar talantu vien nepietiek, ir nepārtraukti un rūpīgi jāstrādā. Redzēdams, ka daži jaunie draugi sāk nodoties dresēšanai, Blaumanis visiem spēkiem cenšas to apkarot.
Viņa attieksme pret alkoholu bija ļoti negatīva un reizēm pat neiecietīga. Tā, piemēram, Rūdolfs Blaumanis pārmet dzeršanu savam audzēknim K. Štrālam. Viņš stingri noprasa: “Un kā stāv pie jums ar dzeršanu!” Kad Štrāls uz to neatbild, Blaumanis ar vēl lielāku stingrību saka: “Es jums neesmu sprediķojis stiprināt savu karakteri. Es prasu kā stāv ar dzeršanu. Uz to jūs turat gudrāku neatbildēt nekā. Jūs neļaunosities, ka es no jūsu klusēšanas taisu nelabu slēdzienu. Un es varu teikt, ka man patiesi sirds sāp, ka jūs ļaujaties saēsties no divām nejēdzīgām kaislībām.”…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129301
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties