Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:236452
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 46 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  KREDĪTA UN FIZISKO PERSONU KREDITĒŠANAS TEORĒTISKAIS PAMATS   
1.1.  Kredīta būtība un veidi   
1.2.  Kreditēšanu ietekmējošie faktori   
1.3.  Kredītrisks   
2.  FIZISKO PERSONU KREDITĒŠANAS ANALĪZE LATVIJĀ   
2.1.  Kreditēšanu ietekmējošie likumdošanas normatīvie akti   
2.2.  Kreditēšanas dinamika un izsniegto kredītu struktūra Latvijā   
2.3.  Kreditēšanas ietekmējošo faktoru analīze   
2.4.  Kredītsaistību nepildīšana, tās sekas   
2.5.  Banku piedāvātie risinājumi grūtībās nonākušiem kredītņēmējiem   
3.  FIZISKO PERSONU KREDITĒŠANAS PILNVEIDOŠANAS IESPĒJU ANALĪZE   
3.1.  Aptaujā iegūto rezultātu analīze   
3.2.  Kreditēšanas pilnveidošanas iespējas   
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI   
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS   
Darba fragmentsAizvērt

Iedzīvotāju vēlme aizņemties no bankas mūsdienās ir ikdienišķa lieta, jo ar kredīta palīdzību cilvēki var iegādāties lietas, kuras viņi ir iekārojuši, bet par paša līdzekļiem nav iespējams iegādāties, piemēram, dzīvokļa vai mājas iegādei vai remontam bankas piedāvā hipotekāro kredītu. Mūsdienās bankas piedāvā ļoti plašu kredītu klāstu, piemēram, ar studiju kredīta palīdzību iedzīvotāji var iegūt augstāko izglītību, ja pašam nav tādu līdzekļu, ko samaksāt par studijām, un pieprasījums Latvijā pēc šī kredīta ir diezgan liels, jo studijas ir salīdzinoši dārgas. Bankas piedāvā vēl tādus kredītus, kā overdrafts, patēriņa kredīts, kredītlīnija un citus kredītus, bet kredītņēmējiem ir jārēķinās, ka kredītu nāksies atmaksāt, tāpēc kredītu vajadzētu ņemt tādā gadījumā, ja kredītņēmējs ir pārliecināts, ka viņš nākotnē būs spējīgs apmaksāt kredīta pamatsummu un procentus. Kredīta procentu likme ir kredīta cena, un to lielā mērā ietekmē inflācija – cenu izmaiņas.
Kreditēšana ir galvenais banku peļņas gūšanas veids, tāpēc bankas ir ieinteresētas, lai pieprasījums pēc kredītiem būtu liels. Spriežot pēc statistikas datiem, līdz 2008. gadam izsniegto kredītu apjoms ik gadu ir palielinājies, tātad pieprasījums pēc kredītiem ir palielinājies, bet sākot ar 2009. gadu izsniegto kredītu apjoms samazinās, bet vienalga tas ir pietiekoši liels. Kreditēšanu lielā mērā ietekmē ekonomiskā situācija valstī, jo, kad Latvijā sākās ekonomiskās situācijas pasliktināšanās, arī kreditēšanas apjomi samazinājās. Ekonomikā ir vērojama lejupslīde, kad pieaug bezdarbs, samazinās iedzīvotāju ienākumu līmenis, kas bija vērojama Latvijā sākot ar 2009. gadu un šajā laikā ir vērojama arī kreditēšanas samazināšanās. Ne jau tikai ekonomiskā situācija ietekmē kreditēšanu, to ietekmē arī katras bankas kredītpolitika, tas, kā bankas rīkojas ar savu kredītportfeli.
Sniedzot kredītu, bankas saskaras ar risku, ka kredītņēmēji var neatmaksāt paņemto kredītu, tāpēc bankas pieprasa nodrošinājumu, lai sevi pasargātu no riska zaudēt aizdotos līdzekļus. Pārsvarā nodrošinājums tiek prasīts, ja kredītņēmējam ir nepieciešams ilgtermiņa kredīts, piemēram, hipotekārais kredīts. Īstermiņa kredīts tiek izsniegts arī bez nodrošinājuma. Kredītņēmējiem dažkārt ir grūtības atrast nodrošinājumu, un diezgan bieži kā nodrošinājums tiek izmantots galvojums – citas personas galvojums. Arī galvotājam bankas ir izstrādājušas noteikumus, kuriem jāatbilst, lai viņš varētu galvot par kredītņēmēju, bet šie nosacījumi ir atkarīgi no katras bankas kredītpolitikas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties