Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:235596
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Līzinga raksturojums, tā veidi    5
2.  SIA ‘’Multimark’’ raksturojums, līzinga resursu izmantošana    14
2.1.  SIA ‘’Multimark’’ struktūra, pārstāvētā nozare    14
2.2.  Līzinga pielietošana un nepieciešamība SIA ‘’Multimark’’    19
3.  Efektivākā līzinga pielietošana SIA ‘’Multimark’’    23
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras saraksts un avotu saraksts    31
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Saskaņā ar kursa darba mērķi, izpētīt un analizēt līzinga izmantošanas efektivitāti uzņēmumā SIA „Multimark”, un izvirzītajiem uzdevumiem autore noformulējusi šādus secinājumus:
1. Līzings, darījuma veids, kas noformējas īsā laika posmā ar vienkāršiem sadarbības noteikumiem gan fiziskai, gan juridiskai personai.
2. Operatīvais līzings sniedz priekšrocību par līzinga nomāšanu un pēc līguma beigām atgriešanu atpakaļ līzinga devējam, taču finanšu līzings ir par pamatu līzinga priekšmetu izmaksāt visu summu un līzinga priekšmets pāriet līzinga ņēmēja īpašumā pēc līguma beigām.
3. Līzinga kompānijas pārsvarā izmanto vienādas metodes klientu pievilināšanai, attiecībā uz servisu par noformēšanu un citiem jautājumiem.
4. SIA ‘’Multimark’’ ir pietiekami apsvēris savu maksātspēju attiecībā par jauna līzinga kārtošanu, lai uzlabotu uzņēmuma sadarbību ar klientiem un piegādātājiem.
5. Iegūtā un atspoguļotā teorētiskā datu bāze sniedz labu ieskatu, lai spētu salīdzināt reālo situāciju līzingu tirgū un izvērtēt to pielietojumu darbībā.
6. Svarīgi ir izvērtēt finanšu datu salīdzinājumu, bet arī sabiedrības viedokli, atsauksmes par kompānijām ar kurām vēlas dibināt sadarbību.
7. Veikta analīze uzņēmumā par līzinga darījuma izmantošanas efektivitāti.
8. Neatkarīgi no pasaules ekonomiskās situācijas, uzņēmums izvēloties līzinga iespējas ir pozicionējis nostāju par stabilu pastāvēšanu un nepārtrauktu attīstību arī nākotnē.
9. SIA ‘’Multimark’’ izmanto dažādus bankas piedāvātos darījuma veidus gan kredīti, līzingi, algas konti u.c.
10. Uzņēmuma finanšu dati pierāda tā maksātspēju un stabilu attīstību nākotnē.
11. SIA ‘’Multimark izmanto turpināt sadarbību ar Swedbank, kā pastiprinošu faktoru par vēl izdevīgākiem līguma nosacījumiem.
12. SIA ‘’Multimark’’ izvērtējis iegūstamo līzinga priekšmetu kā pozitīvu faktoru darbības uzlabošanai.
13. Uzņēmums savai attīstībai var izvēlēties ne tikai vienu līzinga darījumu, bet gan vairākus un operatīvo vai finanšu, atkarībā no nepieciešamības ar dažādiem termiņiem un procentu likmēm.
14. Uzņēmums izvērtējis ikmēneša maksājumu līdzekļu avotus no iegūstamās peļņas, nevis ņemot par pamatu darbinieku algas, biroja izdevumu samazināšanu.
15. Uzņēmums ir izvēlējies optimālo līguma termiņu, lai netiktu pārmērīgi pārmaksāta līguma priekšmeta vērtība procentos
Saskaņā ar kursa darba mērķi, izpētīt un analizēt līzinga izmantošanas efektivitāti uzņēmumā SIA „Multimark”, un izvirzītajiem uzdevumiem autore izstrādājusi šādus priekšlikumus:
1. Līzinga kompānijām nepieciešams savā darbībā atrast individuālāku un tiešāku pieeju pie klientiem gan filiālēs, gan interneta portālos, būtiski pozitīvi būtu dažādu akciju veidošana, kas klientam sniegtu dažādus atvieglojumus.
2. SIA ‘’Multimark’’ vadītājam veikt plašākus un izvērstākus salīdzinošos finansiālos datus par līzinga piemērošanu ikmēneša izdevumiem un ienākumiem.
3. SIA ‘’Multimark’’ pieprasīt maksimāli izdevīgākus nosacījumus no līzinga kompānijas, nekā standarta piedāvājumā, pamatojot ar ilggadējo un daudzveidīgo sadarbību.
4. Izmantojot konkurentu vājās puses, apsvērt papildus līzinga izmantošanu uzņēmumam, iespējams papildināt pamatlīdzekļus ar tehnoloģiskām iekārtām, kas vēl vairāk uzlabotu pakalpojuma sniegšanas kvalitāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1236802
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties