Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:235191
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.St.tiesību jēdziens.
SPT ir līgumu un paražu ties.principu un normu kopums, kas reglamentē starpt.attiecību kārtību un izstrādāts valstu sadarbības rezultātā. Mūsdienu st.ties. saprot kā pēdējo 10 gadu st.ties.
St.ties. ir būtiski mainījušās pēc savas sociālās dabas. Pirms tam pasaule bija sadalīta 2 pasaulēs - Rietumu un soc.valstis. Ir manījusies ne tik daudz st.ties. saturs, cik izpratne. Viss ir kodificēts un st.ties. normas ir visaptverošas.Galvenais st.ties. normu realizācijai ir ieviešana st.ties.subjektu rīcībā - resp. lai valstis rīkojas pilnīgā saskaņā ar st.ties. priekšrakstiem.
St.ties. normu realizācijas formas ir vairākas un realizācijas struktūra ir atšķirīgas:
1) noteikti vairāki aizliegumi;
2) regulē st.ties. subj. uzvedību:
• savstarpējās attiecības;
• regulēšanas objekts st.ties. subj. - uzvedība.
ST pamatprincipi ir: spēka un spēka draudu nelietošana; valstu teritoriālā integritāte; st. strīdu mierīga atrisināšana; valstu suverēnā līdztiesība; neiejaukšanās valstu iekšējās lietās; tautu līdztiesība un pašnoteikšanās; valstu sadarbība; cilvēktiesību respektēšana; st. saistību godprātīga izpilde.

1.1.St.tiesības kā īpaša tiesību sistēma
Starptautiskās tiesības iedalāmas starptautiskajās publiskajās un starptautiskajās privāttiesībās. Atšķirībā no starptautiskajām publiskajām tiesībām, kas reglamentē publiska rakstura tiesiskās attiecības, starptautiskās privāttiesības reglamentē civillistiska rakstura tiesiskās attiecības starp valstīm, fiziskām un juridiskām personām. Mūsdienu starptautiskās publiskās tiesības reglamentē visas galvenās valstu starptautiskās darbības nozares: teritorijas, iedzīvotāju, valstu statusa, jūras, starpt organizāciju, strīdu mierīgas noregulēšanas, atbruņošanās, cilvēka tiesību, visuma izpēti un izmantošanu u.c. atšķirībā no valstu iekš tiesībām, kam subordinējošs raksturs, starptautisko tiesību īpatnība ir to koordinējošais raksturs (pēc principa – līdzīgam pār līdzīgu nav jurisdikcijas), jo starptautiskās tiesības veidojas suverēnu un līdztiesīgu valstu sadarbības, savstrap piekāpšanās un kompromisu rezultātā, kuri tiek panākti diplomātiskā ceļā. Starptautisko tiesību normas pēc sava ģeogrāfiskās darbības rakstura iedalāmas universālās(ANO statūti) un reģionālās(EDSA dokumenti).
Ar ST sistēmu saprot šo tiesību struktūru plašākā izpratnē (pasaulē ir tikai 2 tiesību sistēmas - nacionālā un starptautiskā).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −13,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1126438
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties